Kaip „Žinių radijo“ laidoje teigė įvaizdžio konsultantė Alvyda Jasilionytė, G. Nausėdos apsilankymas Katedroje, iškilmingose mišiose taip pat prisideda prie jo įvaizdžio formavimo visuomenės akyse.

„Aš, manau, kad tai yra svarbu, bet kartu tokiam nestabiliam pasaulyje prezidentas, kuris išpažįsta tikėjimą, suteikia tam tikrą stabilumą, kažkokią viltį“, – kalbėjo ji.

Žmonai pakuždėtuose žodžiuose įžvelgė gilesnę reikšmę

Ne mažiau svarbi detalė, anot A. Jasilionytės, ir naujojo prezidento žmonai pakuždėti žodžiai „tu nuostabiai atrodai“. Tai G. Nausėda padarė lankydamasis prie J. Basanavičiau paminklo, kur penktadienį ir prasidėjo inauguracijos renginiai.

„Manyčiau, kad tai yra lygiavertiškumo parodymas savo partnerei. Abiejų lyčių lygiavertiškumo šalyje (simbolis – DELFI)“, – radijo laidoje kalbėjo specialistė.

Jos teigimu, iš tokio elgesio galima numanyti, kad Diana Nausėdienė artimiausius penkerius metus nebus antraeilė figūra ir patarinės savo vyrui.

„Mano nuomone, jis turės labai gerą patarėją. Iškeldamas savo kandidatūrą tapti prezidentu ir vesti šalį jis kartu prisiėmė ir didžiulę atsakomybę. Kitą kartą gal mes net nelabai suvokiame, kokią atsakomybę prisiima. Einant tuo keliu būna visokių situacijų, tokiais atvejais labai svarbu, kad šalia būtų žmogus, kuris labai palaiko, tiki tavim. Gerbiamas prezidentas iš tikrųjų turės patarėją ir palaikantį asmenį“, – teigė įvaizdžio ekspertė.

Artimo ryšio parodymas šeimoje, pasak A. Jasilionytės, žmonėms siejasi su tvirtumu ir stabilumu.

„Tai sutvirtina ir šalį ir šeimos instituciją. Jeigu šeima yra silpna, kaip žinome, ir šalis yra silpna“, – visuomenėje vyraujančią nuomonę primena ji.

D. Nausėdienės įvaizdis gerokai skyrėsi nuo dukrų

Įvaizdžio ekspertė, paprašyta pakomentuoti pirmosios ponios ir prezidentinės poros dukrų pasirinktą aprangą, teigė, kad labiausiai į akis krito balta spalva.

„Aš atkreipiau dėmesį į baltą spalvą. Balta tai yra toks grynumas, švarumas, tyrumas,. ramumas ir kartu šviesos spalva, spindėjimo. Labai gerai pasirinkta“, – teigė A. Jasilionytė.

Dianos Nausėdienės papuošalas

Anot jos, tokį įvaizdį dar labiau sustiprino ir gintarinis papuošalas, kurį dėvėjo D. Nausėdienė. „Gintaro simbolis tai kaip šviesos, saulės simbolis“, – aiškino specialistė.

Ji sutiko, kad dukrų įvaizdis gerokai skyrėsi nuo pirmosios ponios pasirinkto stiliaus. Tai, pasak A. Jasilionytės, rodo, kad prezidento dukterys turi savo kelią.

„Dukros gana šiuolaikiškos savo stiliaus išraiškoje, na tai puiku, nes jos yra jų vaikai, jos turi savo kelią“, – pastebėjo įvaizdžio ekspertė.

Prezidento Gintano Nausėdos apsilankymas prie J.Basanavičiaus paminklo

D. Kutraitė įvardijo du Nausėdos žingsnius, kuriuos žengti bandė ir Paksas

Viešųjų ryšių specialistė Dalia Kutraitė, 2002 m. dirbusi Rolando Pakso rinkiminiame štabe ir prisidėjusi prie jo įvaizdžio kūrimo, atkreipė dėmesį, kad G. Nausėdai daug dirbti šiuo klausimu esą nereikėjo.

„Kas yra įvaizdis? Tai negali būti kažkas sukurto ir pridėto prie tų savybių, kurių jis neturi. Toks įvaizdis dažniausiai subliūkšta. Aš šiuo atveju noriu kalbėti ne apie Nausėdos įvaizdį, kas jau dažnai įgyja ir neigiamą prasmę, o apie tai, kad jo kurti nereikėjo. Šitas žmogus savyje turi labai daug vertybinių dalykų, kuriems reikėjo tik leisti išsiskleisti“, – radijo laidoje kalbėjo ji.

Jos teigimu, naujas Lietuvos prezidentas atrodo kaip labai inteligentiškas žmogus. Paprašyta palyginti, kas pasikeitė per kone 20 metų, kai pati aktyviai dirbo prezidento rinkimų kampanijoje, D. Kutraitė pastebėjo, kad didžiausi skirtumai matomi rinkėjų lūkesčiuose.

„Tuo metu buvo visai kitas poreikis, buvo Lietuvos žmonių lūkesčiai (kitokie–DELFI) – kažkokios tvarkos. Be to, tai buvo lakūnas, jaunas, skraidantis žemyn ir aukštyn galva. Tada buvo ir fakelai, ir kvietimas kurti kitokią Lietuvą ir taip toliau. Buvo kiti laikai, kiti tautos lūkesčiai. Šiuo metu, man taip atrodo, žmonės tiek išsiilgę tų paprastų dalykų – ramybės, tokio susitarimo, gebėjimo pastebėti sėkmę, ką labai gerai naujasis prezidentas pabrėžė“, – sakė viešųjų ryšių specialistė.

Gitano Nausėdos priesaika

Ji neskubėjo kritikuoti G. Nausėdos komandos ir dėl to, kad į vakarinę inauguracijos dalį buvo pakviesta tiek „influencerių“, nors dėl to viešojoje erdvėje buvo išsakyta nemaži kritikos.

„Aš manau, kad tai atvirumo (ženklas – DELFI). Prisiminkime, kad jis visą laiką sakė, kad Prezidentūra bus atvira. Ir visi sako – na kas čia dabar, ką ji bus be apsaugos? Kita vertus, aš atsimenu, kad ir prezidento Rolando Pakso laikais buvo to siekiama. Tai reiškia, pirmiausiai, vertybinį atvirumą“, – įsitikinusi D. Kutraitė.

Viešųjų ryšių specialistės teigimu, G. Nausėda bando įgyvendinti ir dar vieną R. Pakso sugalvotą iniciatyvą – kassavaitines spaudos konferencijas. D. Kutraitės manymu, tai rodo, kad komunikuojama bus iš tiesų daug.

„Pavyzdžiui, jis tikrai neprivalėjo iki Seimo, paskui po Seimo iš karto atsakinėti į klausimus. Pažiūrėkite, kiek kartų jis kalbėjo. Ir mane džiugina, kad ta kalba yra ne ta, kuri parašyta, apgalvota, sukurta, bet tai yra kalbėjimas su žurnalistais, su žmonėmis“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)