Seminare, remiantis Didžiosios Britanijos patirtimi, buvo diskutuojama apie aukštojo mokslo reformą Lietuvoje, aptariama aukštojo mokslo sistemos finansavimo pertvarka, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Prezidentas, kreipdamasis į seminaro dalyvius, apgailestavo, kad Lietuvoje vis dar neapsispręsta dėl aukštojo mokslo reformos krypties ir pagrindinių žingsnių.

Pasak šalies vadovo, nesutariant dėl reformos kelio dažniausiai kreipiamas dėmesys į numanomus nuostolius, kuriuos patirs viena ar kita interesų grupė, jei bus įgyvendinta esminė aukštojo mokslo reforma.

"Tačiau mums reikėtų kelti kitą klausimą, kokius nuostolius patirs Lietuvos visuomenė, jei tebus įgyvendinta paviršinė pertvarka, o esminei reformai neapsispręsta", - sakė V.Adamkus.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad Didžiosios Britanijos patirtis Lietuvai yra labai svarbi.

"Nemažai aukštojo mokslo problemų, kurias mes dar tik rengiamės spręsti, Didžiojoje Britanijoje jau yra praeities dalykai", - sakė valstybės vadovas.

Kreipdamasis į seminare dalyvaujančius universitetų rektorius ir rektorių atstovus prezidentas pažymėjo, kad nuo jų apsisprendimo ir požiūrio į esamas problemas priklauso ne vien akademinės bendruomenės ateitis, bet ir Lietuvos konkurencingumas šiuolaikiniame pasaulyje, Lietuvos visuomenės gyvenimo kokybė ir kiekvieno piliečio pasitikėjimas savo šalimi.

Pirmadienį prezidento kanceliarijoje vyksiantį seminarą organizuoja Kultūros, mokslo ir ugdymo grupė, Britų taryba Lietuvoje ir Lietuvos mokslo taryba.