Taip pat mokyklų bendruomenėms rekomenduojama, atsižvelgus į iš anksto numatomą karštesnį orą, trumpinti pamokas, rengti jas tik iki pakylant minėtai temperatūrai. Apie trumpesnį laiką mokykloje turėtų būti informuojami mokinių tėvai, pranešama ministerijos pranešime spaudai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pažymi, kad karštuoju periodu būtina suderinti vaikų ugdymą su jiems sveika ir saugia aplinka.

„Šalyje esant didesniems karščiams kviečiame mokyklas lanksčiai derinti ugdymo procesą su vaikų sveikos aplinkos užtikrinimu. Pamokos gali būti trumpinamos, daugiau veiklų organizuojamos ten, kur nėra tvanku ir neplieskia saulė“, - teigia ministras A. Monkevičius.

Pasak ministro, higienos normose reikėtų platesnio reglamentavimo, kaip elgtis esant karščiams. Būtent todėl su Sveikatos apsaugos ministerija bus svarstoma, kaip aiškiau reglamentuoti, kada mokiniams neberekomenduojama būti lauke, mokykloms nebeorganizuoti pamokų.

Mokslo metų pabaigoje dauguma mokyklų suplanuoja edukacines išvykas ar projektines veiklas mokyklose. Šiuo metu vyksta iniciatyva „Mokslininkai – mokykloms“, kai universitetai atveria savo laboratorijas mokiniams arba mokslininkai lankosi mokyklose ir pristato STEAM mokslų naujoves. Šią savaitę vizitus po mokyklas pradėjo laboratorija ant ratų „MoMoLab“, kurioje galima atlikti įvairius mokslinius eksperimentus, taip pat tirti gyvąją gamtą ir konstruoti robotus.