1. Lietuviai myli rusus ir dauguma brolių lietuvių sovietinius laikus prisimena su nostalgija. Tai nieko blogo ir keisto, nes dauguma mūsų tėvų kartos žmonių tuo metu buvo jauni, o jaunam ir Sibire - jaunystė. Rusofiliją liudija ir didelis rusiškos muzikos populiarumas Lietuvoje bei visokios pirktinės TV laidos (pvz., OKNA), skirtos rusiškam proletariatui valdyti. Jos tinka ir kitiems panašaus mentaliteto posovietiniams TV vartotojams.

2. Sovietinių laikų manieros vertinamos irgi palankiai. Tarkime, Algirdas Brazauskas per televiziją dažnai rodomas kilnojantis degtinės taurelę - įvairiose mugėse, pobūviuose. Tai žmonėms taip pat labai patinka, nes mus vienija "degtinė ir pergalės".

Žinant, kad alkoholizmas ir savižudybės Lietuvoje - itin populiarus laisvalaikio leidimo būdas, galima teigti, kad visa, kas susiję su šia kultūra (degtinė, marinuoti agurkai...), politikui suteikia papildomų dividendų.

3. Sovietinių laikų valdininkų manieros - melavimas, asmeninių reikalų protegavimas valstybiniu lygmeniu - lietuviams irgi imponuoja. Tad Viktoro Uspaskicho diplomo peripetijos, jo asmeninio verslo reikalai, kuriuos jis ėmė tvarkytis vos tapęs ūkio ministru, lietuviams sukelia apsukraus ir teigiamo herojaus įspūdį. Ostapas Benderis mūsų sąmonėje yra herojus, o "Dvylika kėdžių" - lietuviškas herojinis epas.

4. Be to, baudžiauninkams visada imponuoja turtingas ponas, nuperkantis ledų. Tai irgi nieko blogo - ledai skanu ir sveika. Be to, tautai, sergančiai nevisavertiškumu, visada imponuoja kitatautis. Nes mes patys - tai kas? Vargšai "lūzeriai", nusikaltėlių valstybė - kaip rašo didieji dienraščiai.

O štai tie svetimtaučiai ponai - jie kitokie, jie mesijai - galingi, turtingi ir protingi. Jie tikrai daug geriau už mus gali valdyti mūsų valstybę - taip mano tūlas pavargęs rinkėjas, bijantis imtis iniciatyvos ir pradėti mąstyti pats. Bei pats kurti savo krašto ateitį.

5. Taigi didžiosios partijos, kurios šiame Lietuvos realybės šou nori laimėti rinkėjų simpatijas, turėtų iš kur nors išsitraukti po kokį turtingą rusą, jį gražiai sušukuoti ir paleisti apyvarton. Gal net būtų galima išsinuomoti iš Darbo partijos prieš pat rinkimus?

6. Ir dar: partijų lyderiai turėtų kartkartėm per TV pasirodyti su meilužėmis už parankės ir su taurele rankoje...