Penktadienį sutartį Miunchene pasirašė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė Aurelia Frick. Sutartis pasirašyta dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo ir mokesčių slėpimo prevencijos.

Ši sutartis leis užtikrinti teisinį tikrumą dėl gyventojų ir įmonių gaunamų pajamų apmokestinimo tvarkos, bus sudarytos geresnės sąlygos glaudesniam abiejų šalių mokesčių administratorių bendradarbiavimui, skelbia Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Lietuva ir Lichtenšteinas diplomatinius santykius užmezgė 2001 metais. Šalys bendradarbiauja Jungtinėse Tautose, Europos Taryboje, Europos saugumo ir bendradarbiavimo bei Pasaulio prekybos organizacijose.

Lichtenšteinas, Norvegija ir Islandija, siekdamos prisidėti prie ekonominių ir socialinių skirtumų Europos ekonominėje erdvėje mažinimo, sukūrė finansinius mechanizmus paramai 15-ai šalių skirti.

Trečiuoju finansinių mechanizmų laikotarpiu 2014-2021 metais Lietuvai skirta 117,6 milijono eurų investicijų įvairiems projektams šalyje įgyvendinti.