Lietuviai susilaukė tokių britų leidinių kaip BBC ar „Sun Online“ dėmesio.

Kaip informuoja BBC, naujagimę rado sausio 31 d. apie 22 val. (vietos laiku) Londono East Ham rajone, parke netoli Roman kelio.

Policija informavo, kad į baltą rankšluostį susukta mergaitė buvo įdėta į pirkinių krepšį, o šis – pastatytas ant žemės prie suolelio vaikų žaidimų aikštelėje.

Naujagimę skubiai išvežė į ligoninę, praėjusį penktadienį ryte jos būklė buvo stabili. Slaugės davė naujagimei laikiną Roman vardą.

Rima Žvaliauskienė rado kūdikį vos už 100 m nuo namų, išėjusi pavedžioti šuns.

„Iš krepšio girdėjosi verksmas. Ji labai garsiai verkė. Mažylė taip išsigelbėjo. Praskleidžiau rankšluostį ir pamačiau kūdikį, supratau, kad tai – naujagimis. Nubėgau namo ir atnešiau antklodę kūdikiui apkloti“, – leidiniui „Sun Online“ sakė moteris.

Rima ir Ovidijus Žvaliauskas, BBC stopkadras

Paskui moteris paskambino pagalbos tarnyboms, o jos sūnus Ovidijus Žvaliauskas atskubėjo iš savo namų padėti mamai.

„Mama vedžiojo šunį, staiga išgirdo iš krepšio sklindantį verksmą. Ji paskambino man, nes bijojo žiūrėti, kas yra krepšyje“, – pasakojo vyras.

Policininkai baiminasi dėl naujagimės motinos sveikatos, nes mano, kad jai gali reikėti skubios medikų pagalbos.

Policijos paviešintoje nuotraukoje – mažylė, kuriai ligoninėje prijungta lašinė ir kiti medicininiai prietaisai.

Inspektorius Shane‘as Clarke‘as kreipėsi į naujagimės motiną:„Raginu susisiekti su policija, su savo vietos ligonine ar su chirurgijos skyriumi. Mums svarbu žinoti, kad jūs sveika. Tai pat prašau visų, kas tik turi informacijos, padėti surasti šios naujagimės motiną.“

Kaip „Sun Online“ informavo policija, naujagimė buvo susukta į baltą rankšluostį, įdėta į pirkinių krepšį, o šis pastatytas prie suolelio nedidelėje vaikų žaidimų aikštelėje. Teisėsaugininkų teigimu, naujagimės nesistengta slėpti.

„Vidurnaktį į duris pasibeldė policininkai papasakoti, kas atsitiko. Anot policininkų, kai mergaitę rado, ji buvo vos prieš pusę valandos gimusi, nė virkštelė dar nebuvo nukirpta. Ji – Niuamo ligoninėje, šiandien po pietų nuvešiu jai šio bei to – drabužėlių, pieno. Labai gaila mažylės“, – pasakojo East Ham rajone, netoli vaikų žaidimų aikštelės gyvenanti Georgina Player.

Rima ir Ovidijus Žvaliauskas, BBC stopkadras

Kiti netoli aikštelės gyvenantys žmonės jaučiasi sukrėsti. Priešais žaidimų aikštelę gyvenanti 42 m. moteris sakė: „Pamačiau greitosios pagalbos automobilį, atvyko policija, medikai bėgo, nešdami į rankšluostį įvyniotą kūdikį. Iš pradžių pagalvojau, kad ją nudūrė, baisiausiai išsigandau. Buvau viena namuose su savo kūdikiu. O lauke šalo, stipriai snigo. Labai apmaudu. Ji galėjo nepalikti naujagimės sniege ir šaltyje, galėjo padėti man prie durų ir paskambinti į duris.“

„Kaimynė mano, kad vargšė moteris galėjo ten ir pagimdyti. Užjaučiu ją. Tikriausiai jai buvo labai sunku ir ji padarė tai, ką galėjo. Ji žinojo, kad žaidimų aikštelėje būna daug žmonių ir kažkas ją (mergaitę) ras“, – teigė kita 72 m. moteris.

Priešais žaidimų aikštelę gyvenantys Micky ir Mandy Hinesai sakė matę bėgančią pagalbos kviesti moterį, kuri rado kūdikį, o paskui matę, kaip atvažiavo policija ir greitoji pagalba.

„Ji bėgo parko link su antklodėmis prie vyro, kuris laikė kūdikį. Ji padavė jam antklodes ir jie kuo greičiau susuko mažylę“, – sakė Mandy.

„Žaidimų aikštelė ne per daugiausia apšviesta, pasisekė, kad naujagimę rado. Nuostabu ir tai, kad ji išgyveno. Lauke buvo minusinė temperatūra, ant žemės – sniego sluoksnis“, – pridūrė Micky.

Policija patvirtino, kad naujagimė sveiksta Rytų Londono ligoninėje, šiuo metu jos būklė stabili.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)