Šiaulių valstybinės kolegijos studentai slepia veidus. Sako prieš kamerą kalbėti bijantys. Nesutikę pasirašyti naujų studijų sutarčių ir už mokslą mokėti brangiau, sako sulaukę grasinimų.

„Bijom spaudimo. Buvo replikuota, kad dar reikės atlikti praktiką, bus ginamieji darbai. Ne iš vieno studento girdėjau, kad buvo tokia situacija, kad buvo užrakinti studentai ir nebus išleidžiami tol, kol nepasirašys“, – pasakojo studentai.

„Taip būti negali ir taip nėra. Tiesiog, na, matyt, labai supykusių studentų toks kerštas ir paskleista tokia mintis“, – sakė Šiaulių kolegijos direktorė Natalija Šedžiuvienė.

Studijų kaina esą keliama dėl lapkritį Švietimo ir mokslo ministrės išleisto įsakymo. Apskaičiuojant lėšas studijoms nustatytų kainų dydžiai indeksuojami kolegijose taikant 1,15 koeficientą. Studentai skundžiasi, kad studijos ir taip brangios, o dar daugiau mokėti neišgalės.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tikina apie šį konfliktą žinanti. Esą kolegija įstatymų nepažeidžia, tačiau susitarti turi abi šalys.

„Sutartyje tarp studentų ir Šiaulių valstybinės kolegijos tokia galimybė yra numatyta, kad studijų kaina peržiūrima ją indeksuojant. Jeigu šalys nesusitaria, tai nėra kitos formos, kaip kreiptis į teisėsaugos institucijas“, – kalbėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Studijų departamento direktorius Albertas Žalys.

Šiaulių valstybinė kolegija tikisi, kad sutartys bus pasirašytos artimiausiu metu. Priešingu atveju neatmetama galimybė kreiptis į teisininkus.