Kad ir kokiame pasaulio kampelyje begyventume, visus mus vienija tas pats noras – kad nauji metai būtų sėkmingi, sveiki ir laimingi. Tad ką, anot kinų kalendoriaus, daryti ir ko nedaryti metų sandūroje?

1) Pirmąją naujų metų dieną negerkite vaistų

Jei metus pradėsite nuo vaistų tabletės, anot kinų kalendoriaus, jūs ne tik galite rimtai susirgti. Baisiausia, kad sveikatos negandos gali lydėti visus ateinančius metus. Tai bloga žinia ne tik jums ir jūsų šeimai, bet ir viršininkui.

2) Naujųjų metų pusryčiams – jokios košės

Apie sveikos košės naudą yra girdėję visi – puikus pasirinkimas pusryčiams, ilgai išliekantis sotumo jausmas, daug ląstelienos ir kiti komplimentai šiam patiekalui. Kaip ten bebūtų, kinai primygtinai rekomenduoja naujų metų rytą pradėti ne nuo jos. Pasirodo, košė siejama su skurdu ir finansinėmis problemomis, o jų tikrai nesinorėtų.

3) Jokio skalbimo

Labai rimta priežastis džiaugtis ir legaliai patingėti – ir užmerkti akis prie augančią nešvarių drabužių stirtą. Pasirodo, Kinijoje žmonės neskalbia dvi pirmąsias naujų metų dienas, nes būtent tada savo gimtadienį mini Shuishen arba Vandens dievas. Galbūt vakariečiams ši šventė ir neaktuali, bet patingėti visada smagu.

4) Neplaukite galvos

Dar vienas dalykas, ko tikrai nevertėtų daryti – dėl savo gerovės. Pirmąją naujų metų pagal Mėnulio kalendorių dieną kinai jokiais būdais neplauna galvos. Kodėl? Kinų kalboje žodis plaukai tariamas lygiai taip pat kaip ir veiksmažodis, reiškiantis praturtėjimą. Taigi, galvos plovimas prilygsta finansinės sėkmės nuginimui.

5) Venkite aštrių daiktų

Aštrūs daiktai taip pat siejami su finansiniais nuostoliais, tad vertėtų privengti peilių (praktiškai neįmanoma – ypač prie šventinio stalo) ir žirklių. Bet koks incidentas – tiesus kelias į skurdą.

6) Bloga žinia merginoms ir moterims

Turime blogų žinių mūsų skaitytojoms: jei tikėtume kinų prietarais, pirmąją naujų metų dieną iš namų iškėlus koją, visus naujus metus jūsų geriausia draugė bus... nesėkmė.

Ir tai dar ne viskas: ištekėjusioms dukroms nevalia pirmą naujų metų dieną lankyti tėvų, nes pastariesiems tokia viešnia atneš tik nelaimių (žinoma, daugiausia kažkodėl finansinių). Vyrams jokių apribojimų nėra.

7) Palikite šluotą ramybėje

Ir vėl bloga žinia švaros maniakams – pirmą naujų metų dieną griežtai nerekomenduojama šluotis. Mosuodami šluota, iš namų iššluosite bet kokias finansiškai geresnio gyvenimo perspektyvas.

8) Ašaroms – ne

Jokių ašarų. Svarbiausia užtikrinti, kad pirmą naujų metų dieną nesriūbautų mažieji. Verkiantis vaikas – prakeiksmas visai šeimai ir visa virtinė nesėkmių.

9) Saugokitės vagių

Būti apvogtam – itin nemaloni patirtis nepriklausomai nuo to, kada tai nutinka. Remiantis kinų kalendoriumi, būti apvogtam naujų metų pirmą dieną – labai blogas ženklas, bylojantis, kad šiais metais kils reali grėsmė netekti viso savo turto. Tad saugokime save ir savo artimuosius: ir ne tik per Naujuosius.

10) Viskas apie skolinimą ir skolinimąsi

Pirmą naujų metų dieną geriau nesiskolinkite pinigų, o iki Naujųjų metų išvakarių pasistenkite grąžinti turimas skolas. Svarbus įspėjimas: jeigu kas nors jums skolingas pinigų, jokiais būdais neikite pas tą žmogų į namus reikalauti, kas jums teisėtai priklauso. Toks elgesys (net ir tuo atveju, jei skolą susigrąžinti pavyks) naujais metais tikrai neišeis į naudą.

11) Saugokitės tuščių indelių

Belaukiant Naujųjų ir juos susitikus pasirūpinkite, kad namie nebūtų tuščių indelių ar stiklainių – juos arba reikia užpildyti, arba jais atsikratyti. Greičiausiai ir šis patarimas tiesiogiai susijęs su finansine gerove.

12) Jokių skarmalų

Pasitinkant Naujuosius, tiesiog privalu pasipuošti – šia ypatinga proga vilkėti nudrengtus drabužius yra nedovanotinas nusikaltimas.

13) Kraujas – blogas ženklas

Galbūt ir nenustebinsime, bet kraujas laikomas blogu ženklu, atnešiančiu nesėkmes. Tik ką daryti netyčia paprasčiausiai įsipjovus pirštą, išmintingieji kinai taip ir nepasako.

14) Būkite apdairūs su dovanomis

Jeigu tikėtume kinais, geriau nedovanoti laikrodžių, žirklių ir... kriaušių. Esą, su tokiomis dovanomis galima padovanoti nesėkmių ir bėdų.