Pirmają „Electrolux“ dizaino laboratorijos vietą pelnė dizaino studentai iš Singapūro, sukonstravę drabužių valymo įrenginį, kuris drabužius išvalo be vandens. „Airwash“ sistemoje drabužiai vietoj vandens ir skalbimo priemonių valomi neigiamais jonais, suspaustu oru ir dezodorantu. Neigiami jonai yra natūralus valiklis, turintis valomąjį ir antibakterinį poveikį. Iš gamtos pasiskolinta ir valymo įrenginio forma, atkartojanti vandens krioklį, kuris yra natūralus neigiamų jonų generatorius. Dėl išvaizdaus dizaino „Airwash“ prietaisą galima laikyti bet kurioje namų vietoje kaip interjero akcentą.

Koncepcinį valymo įrenginį sukūrę studentai komisijos buvo įvertinti dėl ekologiją puoselėjančių idėjų ir išradingo dizaino. Atsižvelgta ir į tai, kad, naudojantis „Airwash“, nereikalinga skalbinių džiovyklė, o tai leidžia taupyti laiką ir sąnaudas.

Antroji „Electrolux“ dizaino laboratorijos vieta atiteko studentų grupei iš Kinijos, pristačiusiai koncepcinę skalbyklę su džiovykle „Flavor of Sunshine“. Šio modelio kūrėjai, supratę, jog daugelis žmonių mėgsta saulėje išdžiovintų skalbinių kvapą, džiovyklėje integravo saulės šviesos simuliatoriaus technologiją. Ji atkartoja natūralų skalbinių džiovinimo procesą, kurio miestiečiai pasigenda dėl erdvės trūkumo miestuose ir aplinkos taršos.

Dizaino studentai iš Korėjos, pateikę batų valymo įrenginio „Happy Feet“ idėją, laimėjo trečiąją „Electrolux“ dizaino laboratorijos vietą. Atsižvelgę į tai, kad daugelis žmonių dažnai susiduria su prasto batų kvapo problema, trečiosios vietos laimėtojai siūlo ją išspręsti dezinfekuojant batus medžio anglies ir ultravioletinių spindulių technologija.

2005 m. „Electrolux“ dizaino laboratorijoje studentų pristatytiems koncepciniams prietaisams buvo keliamas reikalavimas patobulinti drabužių skalbimą, indų plovimą, grindų valymą, maisto laikymą ir gaminimą įsivaizduojamuose 2020 m. namų ūkiuose. Pateiktas idėjas pasaulyje pripažinti dizaineriai vertino pagal jų funkcinį pritaikomumą ir technologinį išradingumą.

Dizaino konkurse „Electrolux Design Lab“, vykstančiame trečius metus iš eilės, dalyvavo ir 9 studentai iš Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją