„Lietuvių profesionalų pasaulyje yra daug ir jie kuria neįtikėtinus dalykus. Galbūt jų vardai mums mažai girdėti, bet jie savo srityse yra tikri revoliucionieriai. Nekantraujame iš pirmų lūpų išgirsti jų istorijas ir pasidalinti jomis su Lietuvos verslo ir mokslo visuomene – galbūt tai taps ne tik įkvėpimu, bet ir realiomis bendradarbiavimo galimybėmis, – sakė renginio organizatorė, tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė.

Forume savo veiklą pristatys Danijoje gyvenantis lietuvis Jonas Baziukas, įkūręs pirmąją išmanią maistinių vabalų laboratoriją „FOODfarm“ – jis ketina griauti mitus apie vis dažniau kaip ateities maistą minimus vabzdžius.

Audrūnas Gruslys, Jungtinėje Karalystėje dirbantis „Google“ padalinio „Deep mind“ tyrėju, pasidalins naujausiais pasiekimais dirbtinio intelekto srityje.

Biometrinio identifikavimo sprendimus siūlančios įmonės „AimBrain“ bendraįkūrėjas Alesis Novik pasidalins sėkmingo startuolio Jungtinėje Karalystėje istorija.

Organizatoriai ypatingai džiaugiasi naujame – pranešėjo – amplua atradę žinomą muzikantą Martyną Levickį, kuris dar gyvendamas Londone sukėlė tikrą akordeono muzikos perversmą.

Forumo dalyviai taip pat bus pakviesti į interaktyvias dirbtuves, kuriose bus siekiama prieiti realių pasiūlymų, kaip sukurti didesnę verslo ir akademinių krypčių sinergiją Lietuvoje, kaip į Lietuvą pritraukti užsienio talentus, kaip padėti Lietuvos startuoliams pasaulyje. Pagrindinis renginio partneris, portalas „Work in Lithuania“, aktyviai dalyvaus kuriant dirbtuvių turinį ir atsakant į karjera Lietuvoje besidominčiųjų profesionalų klausimus.

„Forume po vienu stogu susirenka daug įvairių sričių specialistų ir sprendimų priėmėjų, todėl tiesiog privalome pasinaudoti proga ir kuo plačiau visus įtraukti realiems Lietuvos iššūkiams spręsti. Toks dirbtuvių modelis buvo labai gerai įvertintas jau pernai,“ – sakė profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė.

Forumą pabaigs diskusija apie drąsos svarbą, kuriant šalies įvaizdį. Savo mintimis pasidalins keliautojas ir klipo apie Lietuvą, kuris sulaukė per 700 tūkst. peržiūrų, kūrėjas Jacob Laukaitis, tarptautiniais top reitingais įvertinta „LinkedIn“ komunikacijos specialistė, nuomonės formuotoja Kotryna Kurt, sėkmingą viešųjų ryšių agentūrą Londone įkūrusi lietuvė Julija Jegorova.

Pasibaigus forumui, dieną su globaliais lietuviais pratęs kasmetiniai LR Prezidentės globojami „Globalios Lietuvos apdovanojimai“, vyksiantys Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ir skirti pagerbti pasaulio lietuvius ir su Lietuva save siejančius asmenis, kurie savo patirtimi, ryšiais ir ištekliais prisideda prie Lietuvos augimo.

Daugiau informacijos apie „Globalių lietuvių profesionalų forumą“ ir apdovanojimus bei registracija į renginius – svetainėje www.gllawards.lt.