Anot Lietuvos kirpėjų čempionės Lenos Dudinskajos, kitąmet bus madingos moterys - užkerėtojos (prabangios, šarmingos, fatališkos) ir vyrai - žavintys, paslaptingi, viliojantys. Pavasarį VAMP stilius grąžins mus į gotiką, dominuos ypatingo žvilgsnio moterys -karjeristės, užkariaujančios, vilkinčios juodus drabužius, dvelkiančios elegantiška erotika.

BOHO stilius leis iš naujo atrasti kostiumus, jų detales. O vasarą pasitiksime it naivios, stropios, vilkinčios saulėtų tonų ir baltus drabužius mergaitės.

Ateis NAUTICAL stilius, sugrįš juoda, balta, pelenų, elektrik ir šiltos bangos spalvos.

VAMP stilius – tai architektūrinė gotika, stiprus, gilus, absoliutus individualizmas.

Į Europą šis stilius atėjo 80 -ųjų metų pradžioje - tai populiaraus komerciškumo kultūra. Kitaip šio stiliaus žmones galima pavadinti gotais.

Pamažu, bet užtikrintai šis stilius užvaldė moteris karjeristes. Jos rengėsi juodai, susijuosdavo odiniais diržais. Aprangoje ir elgsenoje dvelkė elegantiška erotika, mat VAMP stilius - tai pirmiausia įvaizdis, laisvas stilius ir skirtingų požiūrių į gyvenimą ideologija.

Naujasis stilius alsuoja ypatinga "išsilaisvinimo" atmosfera, grįžtama prie didelės prabangos, šarmo.

Ateinantis VAMP stilius - tai užkerėtojai. Žavintys vyrai - paslaptingi ir viliojantys, moterys - prabangios ir šarmingos.

Garbinama fatališkai juoda spalva, kuri tarsi atidengia nuogą paprastumą.

Griežti kirpčiai - išgaunami idealiai švariomis, sušvelnintomis linijomis. "Mados viršūnė" - prabangus vualis iš plaukų, apjungiantis ir trumpą, ir ilgą kirpimo linijas, išgaunantis griežtas, bet lengvas ir gundančias formas.

Naujausioje kolekcijoje - tikslūs kirpimai kontrastuoja su glotniais ir puriais plaukais bei sukuria dramatišką nuotaiką. Spalvingos išlenktos linijos, aplink apjuosiančios galvą, kirpimui suteikia skulptūros formą bei sukuria meniškos ARABESKOS tipažą - iššaukiančios ir seksualios moters.

Dominuoja riešuto, tamsios kavos, lengvai sumaišytos su šilta bronza, atspalviai, kai kur bronza susimaišo su šaltais, mėlynais atspalviais. Tamsiai mėlyna spalva ir Nilo vandens spalvos asocijuojasi su Sniego karalienės personažu.

BOHO stilius

BOHO stilius asocijuojasi su elegantišku tvistu. Dominuoja "minkštas", šiltas BOHO stiliaus moteriškumas.

70 - ieji metai - ilgi, kabantys karoliai, segės, aksesuarai. Tais metais čigoniškus sijonus pakeitė hipių sijonai. Šiais metais 70 - ieji padarė naują posūkį madoje - nuo BOHO stiliaus pereinama iki rusiškojo BABUSHKA.

BOHO - turtingi, prabangūs drabužiai. Madingi kostiumai, akcentuojamos jų detalės (60 -70 - ieji metai). Vyrų aprangoje dominuos griežtesnis stilius, griežtesnės spalvos -juoda, balta, raudona.

Vasarą išryškės NAUTICAL stilius. Tai tradiciniai raudoni tonai su ryškiai išreikšta oranžine spalva. Šie saulėti tonai gali atrodyti naiviai, bet derinami su balta spalva -labai seksualiai.

Moterų kolekcijoje “Bomond” meistrai naudojo Johno Galiano, Christiano Dioro makiažą. Dominuoja rožinė - geltona, žalia - rožinė.

Spalvose dominuoja elektrik ir šiltos bangos spalvos. Stilius - naivios, stropios, dėvinčios baltai mergaitės.

VAMP stilius sumaišytas su BOY -GIRL stiliumi (berniukas -mergaitė). Moterų kolekcijoje kaip pavyzdį galima pateikti garsią manekenę Lindą Evangelistą - moterį chameleonę.

Gražiausios tų laikų mūzos - Monika Belucci, Madonna (1980 -1990). Visų jų akcentas – “glamūriniai” kirpčiai.

Sugrįžta juoda, balta ir pelenų - pilka - žila spalvos (ir plaukų dažyme).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją