„Streikai sąlygoti ne tik finansinių dalykų. Čia jau toks politinis anekdotas, kaip galima skirti papildomai 70 mln. ir gauti atgal streikus. Įmanoma, jeigu tu negerbi švietimo bendruomenės. Jeigu mėgini manipuliuoti, įrodinėti, kad atlyginimai visiems padidėjo, nors jie padidėjo dėl padidėjusio krūvio (...) Negali įrodinėti intelektualiems žmonėms, kad juoda yra balta ir už tai nesulaukti pykčio“, - teigė penktadienį ,,Žinių radijui“ G. Paluckas.

Pasak LSDP pirmininko, partija palaiko konservatorių inicijuojamą interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrei.

,,Mes palaikome interpeliaciją. Tai susiję ne tik su šių dienų įvykiais, streikais ar etatiniu apmokėjimu. Tai susiję su visais veiksmais, kurie iki šiol buvo atlikti“, - sakė G. Paluckas.

Antradienį švietimo ir mokslo ministre nepatenkinti Seimo nariai paskelbė J. Petrauskienei interpeliaciją. Politikai kaltina ministrę nesusitvarkant su situacija švietimo srityje po etatinio mokytojų darbo apmokėjimo bei negebant bendrauti su mokytojų bendruomene, dėl ko vyksta mokytojų streikai.

Po interpeliacijos tekstu ir ministrei užduodamais klausimais pasirašė opozicinių konservatorių ir socialdemokratų frakcijų atstovai. Tarp interpeliaciją remiančių politikų - ir valdančiųjų „valstiečių“ frakcijai priklausantis Naglis Puteikis.