STT praneša, kad papirkimu buvo siekiama, kad vienai privačiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti ir laimėti tarptautinį Lietuvos kariuomenės viešąjį pirkimą.

Tyrimas pradėtas gavus Antrojo operatyvinių tarnybų departamento informaciją, kad vienos privačios bendrovės vadovas bandė papirkti Karinių oro pajėgų atstovą, kuriam pasiūlė didesnį nei 90 tūkst. eurų kyšį.

Privačios bendrovės vadovui pareikšti įtarimai dėl papirkimo, jo namuose ir darbo vietoje atliktos kratos. Įtariamasis galimai neteisėtais veiksmais siekė naudos vienai Latvijos bendrovei.

Trečiadienį įtariamasis buvo sulaikytas, jo namuose ir darbo vietoje atliktos kratos. Trečiadienį bendradarbiaujant su Latvijos korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro pareigūnais taip pat atliktos kratos vienoje Latvijos bendrovėje.

„Šis atvejis – tai dar vienas sektinas pavyzdys, kai pačios institucijos kuria antikorupcinę aplinką jų viduje, o nustačiusios konkretų korupcijos atvejį, nedelsiant apie tai praneša STT. Institucijoms nėra lengva pasiekti, kad apie konkretų bandymą papirkti informuotų kiekvienas darbuotojas, bet šis pavyzdys rodo, kad tai yra įmanoma ir būtų gerai, kad tokių atvejų Lietuvoje visose srityse tik daugėtų“, – pranešime cituojamas STT direktorius Žydrūnas Bartkus.