Vilniuje eilės į savivaldybės darželius nuo rugsėjo laukia beveik 2 tūkst. vaikų, o ugdymo įstaigose dar yra apie 500 laisvų vietų.

Nuo rugsėjo Vilniaus savivaldybė ketina įsteigti 300 papildomų vietų darželiuose - Pilaitėje, Žirmūnuose, Trakų Vokėje ir Verkių seniūnijoje.

Tuo metu tėvų forumo atstovas pastebi, kad vietų trūkumas darželiuose – nuolatinė, tačiau sąlyginė problema. Mat tėvai dažnai į ugdymo įstaigą vaiką registruoja, bet leisti dar neketina.

Švietimo informacinių technologijų centro duomenys rodo, kad vietų darželiuose dažniausiai trūksta didmiesčiuose, kur daug jaunų šeimų, statomi namai, o rajonų infrastruktūra nepasirūpinama. Tuo metu regionuose problemų nėra – 100 vaikų beveik visur tenka daugiau kaip 100 vietų darželiuose. Tačiau ir regionuose kartais susidaro nedidelė eilė patekti į darželį, nes paskutiniu metu norą vaiką leisti į ugdymo įstaigą pareiškia vis daugiau tėvų.

2017 m. pabaigoje Lietuvoje veikė daugiau kaip 700 ikimokyklinio ugdymo įstaigų, jas lankė daugiau nei 119 tūkst. vaikų. Daugiausia šio amžiaus vaikų buvo ugdoma Vilniaus ir Kauno apskrityse, mažiausiai – Tauragės apskrityje.