Kaip skelbiama organizatorių atsiųstame pranešime spaudai, festivalyje įvyko beveik šimtas diskusijų, susitikimų, meno ir mokslo dirbtuvių, kur savo patirtimi dalinosi per 200 mokslo, verslo, politikos, kultūros ir sporto atstovų. Netrūko ir pramogų: koncertavo garsiausi šalies atlikėjai, vyko sporto varžybos, kino peržiūros. Garsus JAV menininkas Ray Bartkus šįsyk susitikimui sukūrė įspūdingą instaliaciją „Šimtas metų – šimtas medžių“, o jaunoji menininkė Jolita Vaitkutė pristatė Karaliaus Mindau-go instaliaciją iš vaisių, uogų ir riešutų.

Festivalio diskusijas ir akimirkas fiksavo daugiau nei 70 akredituotų žurnalistų, o lankytojais ir dalyviais rūpinosi 85 žmonių komanda.

Renginyje, kurį jau ketvirtą kartą globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, su jaunimu susitiko Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Lietuvos Respu-blikos Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, ministrai, Europos parlamento nariai, Seimo nariai.

„Organizatoriams, festivalis dar nesibaigė, tačiau pagrindinius skaičius pateikti jau galime. Skaičiai atspindi dvejus metus rengtą didelio masto trijų dienų festivalį trims tūkstančiams dalyvių“, – sakė festivalio organizatorė Ieva Davydenko. Pasak jos, privatūs rėmėjai skyrė 65 000 Eur; tokia pat suma festivalį parėmė valstybinės institucijos: Vyriausybė – 37 000 Eur, URM – 6 000 Eur, Kultūros taryba – 13 000 eurų, Jaunimo reikalų departamentas – 9 000 Eur.

Taip pat gautos lėšos iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros ir VšĮ „Investuok Lie-tuvoje“) – 13 500 Eur, už kuriuos buvo surengtos diskusijos ir pristatyta šių organizacijų veikla.

Už bilietus ir įvairias paslaugas festivalis surinko 56 000 eurų. Už bilietus gauta apie 35 000 eurų. Trečdalis bilietų buvo parduota už 16 eurų, o po 60 eurų – 3 procentai visų bilietų. Pusė bilietų nemokamai buvo skirta jaunimo sąjungoms ir įvairioms organizacijoms (LiJOT, šauliai, Baltosios pirštinės, studentų sąjunga ir kt.), menininkams, sportininkams ir kitiems renginio partneriams. Kitos renginio pajamos buvo už prekybos vietas, automobilių stovėjimą, renginio erdvių pristatymą. Harmony parkas renginiui buvo suteiktas pagal Abipusių paslaugų sutartį (Parko paslaugos už reklamą).

Pagrindines renginio išlaidas – 90 500 Eur – sudarė renginio techninis įgyvendinimas: garsas, šviesa, scenos, pavilijonai, apsauga, biotualetai, praustuvai, nuotekų išvežimas, tvoros, generatoriai ir kt.

Trijų dienų koncertinė programa atsiėjo 39 500 Eur. Lektorių iš užsienio ir Lietuvos keli-onės išlaidos, sporto, kino programos įgyvendinimas, meninės instaliacijos, mokesčiai už autorines teises, renginio fotografavimas, draudimas ir kt. – 24 350 Eur.

Administravimas: buhalterinė apskaita, kuras, telefonai, telefonai ir kt. – 4680 Eur.
Rinkodara, reklamos kūrimas, gamyba ir transliacija, komunikacija: TV ir radijo reklamos kūrimas, gamyba ir transliacijos, reklama internete, spaudos darbai, reklamos stendų nuoma, atributika ir kt. – 39 000 Eur.

I. Davydenko sakė, kad „sumos nurodytos įskaitant PVM; skaičiai šiek tiek gali keistis, nes dar ne visa parama gauta, ne su visais atsiskaityta, daug kas yra tikslinama. Viską sutvarkę atliksime vidinį auditą, matyt, kaip ir po kiekvieno festivalio viską patikrins ir valstybinės institucijos, o visa finansinė informacija bus paskelbta kaip ir reikalauja įstatymai“.