Su DELFI susisiekusi abiturientė tvirtino, kad apie 20 valandą sistemoje matė rezultatus, tačiau po valandos, apie 21 val., jie dingo. Jos teigimu, tarp abiturientų pradėjo sklisti žinia, kad rezultatai anuliuoti.

„Džiaugėmės gavę rezultatus, tačiau jie buvo ištrinti“, – kalbėjo abiturientė.

Tačiau tai ne vienintelis dalykas, kurį pastebėjo abiturientai. Lentelėje, kurioje įvardyti egzamino rezultatai, buvo pažymėta ne šių, o praėjusių metų data – 2017-ųjų gegužės 20 d. Šįmet antrąją anglų kalbos egzamino dalį abiturientai laikė gegužės 3 dieną.

Vėlyvą pirmadienio vakarą abiturientai ėmė kelti sąmyšį socialiniuose tinkluose nesuprasdami, ar rezultatai buvo anuliuoti, ar tiesiog per anksti paskelbti.

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) savo tinklapyje iki šiol neskelbia nei apie viešinamus rezultatus, nei apie sistemos sutrikimus.

Su NEC direktore Saule Vingeliene vėlyvą pirmadienio vakarą DELFI nepavyko susisiekti.

Kasmet egzaminus laiko vis mažiau abiturientų

Šiemet laikyti anglų kalbos egzaminą užsiregistravo 234 kandidatais mažiau nei praėjusiais metais.

Sumažėjo ir bendras egzaminų laikymui užsiregistravusių abiturientų skaičius – jų 3 proc. mažiau nei pernai. Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 31 640 moksleivių.

NEC duomenimis, laikyti anglų kalbos egzaminą užsiregistravo 20 634 kandidatai.

Abiturientai džiaugėsi lengvomis užduotimis

Po egzamino DELFI kalbinti abiturientai tikino, kad užduotys nebuvo sunkios. „Sekėsi gerai, buvo gana lengva. Tikriausiai todėl, kad atėjau nesijaudindama. Nesiruošiau paskutinę naktį, – kalbėjo dvyliktokė. – Galbūt buvo trikdžių dėl klausymo užduočių, dalis jų man buvo neaiškios. Vieną langelį palikau tuščią, bet nesijaudinu, kad neišlaikysiu.“

Užupio gimnazijos dvyliktokas Mantas taip pat tikino, kad nebuvo sunku. „Laiškas buvo apie savanorystę Vilniaus muzikos dienos renginiuose, o rašinyje reikėjo paaiškinti savo nuomonę apie tai, ar mokinys gali geriau motyvuoti pats save, ar mokytojas gali geriau motyvuoti mokinį, kad šis pasiektų gerų rezultatų. Sunku pasakyti, kaip sekėsi, bet kol kas neatrodo labai tragiškai“, – kalbėjo abiturientas.

Egzamino akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)