Už šį atradimą prof. V. Šikšniui jau įteikta kita prestižinė - Harvardo universiteto Warreno Alperto - premija.

„Šalies dydis nesąlygoja mokslo pasiekimų ir tai mums akivaizdžiai įrodo gerbiamo Virginijaus Šikšnio ir jo komandos atradimai. Nė viena mūsų kaimynė ir apskritai Rytų Europos valstybė negali pasigirti tokiu išskirtiniu mokslo pasiekimu. Jis įpareigoja valstybę padėti tokiems mokslininkams ir investuoti į pačias stipriausias savo mokslo sritis“,- sakė premjeras.

V.Šikšnio atradimas vadinamas „švedišku armijos peiliuku, kuris leidžia pataisyti genus“. Šis genų inžinerijos stebuklas jau pakeitė mokslo pasaulį, o ateityje gali būti net raktas į tokių ligų kaip AIDS ar Dauno sindromo išgydymą. Be to, technologija jau pradedama taikyti žemės ūkyje - planuojama kurti augalų veisles, kurios būtų atsparios sausrai ar kitoms nepalankioms dirvos sąlygoms.

Vyriausybės vadovas įteikė V.Šikšniui išskirtinį šimtmečio medalį ir padėkojo jam už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, už mūsų valstybės kaip mokslo ir inovacijų šalies pristatymą.

„Jūs ir Jūsų komanda esate tikroji dovana Lietuvos šimtmečiui. Sveikinu su prestižiniu Kavli prizu ir tikiu, kad ne už kalnų ta diena, kai sulauksime pačio žinomiausio pasaulyje - Nobelio - apdovanojimo. To nuoširdžiai linkiu Jums ir visai komandai“, - kalbėjo ministras pirmininkas. S.Skvernelis.

Kavli premiją 2005 m. įsteigė Norvegijos tiksliųjų ir humanitarinių mokslų akademija kartu su šalies Švietimo ir mokslo ministerija bei Kavli fondu. Už išskirtinę mokslinę veiklą mokslininkai iš viso pasaulio apdovanojami trijose kategorijose: astrofizikos, nanomokslų bei neuromokslų. Pirmąkart apdovanojimas, kurį sudaro aukso medalis, pagerbimo raštas ir 1 mln. JAV dolerių, įteiktas 2008 m. Premiją globoja Norvegijos karališkoji šeima.

Kavli premijos laureatus renka iškiliausi pasaulio akademikai. Kiekvienoje iš kategorijų rekomendacijas teikia Jungtinės Karalystės karališkoji draugija, nacionalinės JAV, Kinijos, Prancūzijos mokslų akademijos, Vokietijos Maxo Plancko draugija bei Norvegijos tiksliųjų ir humanitarinių mokslų akademija.