Tai - rekordinis skaičius paraiškų, gautų per visus dešimt programos gyvavimo metų.

„Augantis susidomėjimas programa rodo, kad vis didesnė dalis visuomenės suvokia mokyklą kaip svarbiausių pokyčių vietą ir nori prisidėti prie jų, dirbti prasmingą darbą, keisti požiūrį į mokymąsi, daryti teigiamą įtaką kiekvieno vaiko, o kartu ir visos šalies ateičiai. Daugelį kandidatų tai paskatino ateiti į švietimą”, - pastebi projekto „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai!“ vadovė Skaistė Lazdauskaitė.

Penktadienį šventiniame renginyje sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje pristatyti nauji projekto Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai!“ dalyviai. Nuo rugsėjo į pokyčius įsitrauks 21 mokykla iš visos Lietuvos ir 25 „Renkuosi mokyti!“ mokytojai.

Drauge su mokykloje suburta pokyčio komanda jie sieks stiprinti mokinių mokymosi motyvaciją, kurti saugią ir pozityvią emocinę mokyklos aplinką, kurioje kiekvienas vaikas patirtų mokymosi džiaugsmą ir sėkmę.

Bent dvejiems metams tapti mokytoju renkasi vis daugiau sėkmingai studijas baigusių, dirbančių, įvairios profesinės ir gyvenimiškos patirties sukaupusių 28-35 metų amžiaus žmonių. Rudenį mokytojais pradės dirbti įmonių vadovai, medikas, reklamos specialistė, kino kūrėjas, finansų ir verslo konsultantai, mokslininkė ir kitų sričių specialistai.

Būsima pradinių klasių ir kinų kalbos mokytoja Kamilė Pudžemytė švietimą pasirinko po kinų kalbos, politikos ir verslo vadybos studijų Didžiojoje Britanijoje ir Taivane.

„Mano atradimas buvo, kad Anglijoje socialinis verslumas, savanorystė ir bendruomenės veiklos neapsiriboja universitetais - čia tokia veikla pradedama jau mokykloje. Nuolat žavėjausi savo bendrakursių įgūdžiais organizuoti projektus ir būti aktyviais komandos nariais. Mano svajonė - kad Lietuvos jaunuoliai taip pat mokykloje įgytų šių svarbių įgūdžių, kurie ne tik įgalina užsiimti įvairia veikla, bet ir ugdo pasitikėjimą savimi bei gebėjimą užmegzti ryšį su kitais”, - sakė būsimoji pradinių klasių ir kinų kalbos mokytoja Kamilė.

Priimti „Renkuosi mokyti!“ mokytoją ir prisijungti prie projekto panoro 53 mokyklos. Įvertinus jų motyvaciją ir norą keistis, atrinkta 21 mokykla iš Kretingos, Šiaulių rajono, Kalvarijos, Širvintų, Trakų, Rumšiškių, Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus.

Mokyklos ne tik priima jaunus mokytojus, bet ir pačios, su turimais resursais ir „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai” komandos pagalba, įsipareigoja įgyvendinti pokyčių projektus.

Projektą „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai“ įgyvendina VšĮ Mokyklų tobulinimo centras drauge su Vilniaus prekybos paramos fondu „Dabar“. Fondas per ketverius su puse metų numato skirti beveik 1 mln. eurų finansavimą. Planuojama, kad projekte „Renkuosi mokyti - mokyklų kaitai“ iš viso dalyvaus 45 šalies mokyklos, jis pasieks 25 tūkst. mokinių.