Vėlų balandžio 3-iosios vakarą Bostone, Skirbeck Road gatvėje patikrinimui buvo sustabdytas automobilis, kurį vairavo 41 metų lietuvis Giedrius Neverdauskas. Pareigūnams kilus įtarimų, kad vyras gali būti neblaivus, jo pareikalauta pasitikrinti, skelbia lincolnshirelive.co.uk.

Alkotesterio parodymai patvirtino įtarimus – vairuotojo organizme alkoholio kiekis daugiau nei dvigubai viršijo leistiną normą. Lietuvis kaltės neneigė, atsiprašė bei gailėjosi dėl pažeidimo.

Ir tai būtų tik vienas iš daugelio atvejų, kai policininkai sulaiko neblaivų vairuotoją, jeigu ne viena aplinkybė. Lietuvis pavertė eilinį įvykį išskirtine istorija, atkreipusia net spaudos dėmesį. Ją patraukė kaltinamojo pasiaiškinimas, kurį šis pateikė bylą nagrinėjusiam Bostono Magistratų teismui.

Anot G. Neverdausko, tą antradienio vakarą jis išgėrė svaigalų ir nuėjo miegoti, o prabudęs pamanė, jog miegojo visą naktį bei išsiruošė į darbą nepasitikrinęs paros laiko – pagalvojęs, jog yra ankstyvas rytas, nors iš tikrųjų buvo vėlus vakaras.

Britų spauda tokį pasiaiškinimą pavadino labiausiai niekingu, kvailiausiu iš kada nors girdėtų bei istorija, kurios herojumi lemta tapti ne kiekvienam.

Teismas G. Neverdauskui skyrė 250 svarų sterlingų baudą, įpareigojo apmokėti teismo išlaidas (115 svarų) ir 20 mėnesių atėmė teisę vairuoti. Jeigu vyras lankys neblaiviems vairuotojams skirtus kursus, vairuotojo pažymėjimas jam bus grąžintas 20 savaičių anksčiau nei numatė teismas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.