Ch. Kenneriui teko atskleisti vizitinės D. Copperfieldo kortelės – triuko, kurio metu pradingsta žmogus – paslaptį.

Anot prodiuserio, apgaulės esmė paprasta: personalas, pasišviesdamas žibintuvėliais, atsitiktine tvarka išrinktus žiūrovus išveda tamsiais koridoriais į pramogų komplekso virtuvę, o tada ir į gatvę. Vėliau juos suveda atgal, kad jie spėtų iki šou pabaigos sugrįžti į savo vietas.

Anot Ch. Kennero, jų išvedimo maršrute nėra jokių kliūčių, kurios galėtų sukelti traumą. D. Copperfieldo atstovai teisme taip sakė, kad triuko savo pasirodymuose iliuzionistas jau nebeatlieka.

G. Coxas D. Copperfieldą į teismą padavė 2016 metais. Jis pareiškė, kad atskrido į Las Vegasą, norėdamas pramogų ir poilsio komplekse „MGM Grand“ pamatyti garsiojo mago šou. Jį ir dar 12 žmonių atrinko triukui, kurio metu žmonės dingsta nuo scenos, o tada netikėtai pasirodo salėje tarp žiūrovų.

Anot G. Coxo, kai sceną uždengė užuolaida, iliuzionisto asistentai jam nurodė aklinoje tamsoje bėgti per slaptą išėjimą. Jis už kažko užkliuvo ir parkrito. Ligoninėje gydytojai jam diagnozavo smegenų sukrėtimą ir išnirusį petį.

D. Copperfieldo atstovai brito pasakojimo nepatvirtino ir šou paslapties atskleisti nepanoro, akcentavę, kad šis triukas sėkmingai daromas jau daugiau nei 15 metų iš eilės. Britas teisme sakė, kad iš viso gydymui išleido maždaug 400 tūkst. dolerių.