Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, keltuvas staiga pradėjo veikti dvigubai greičiau nei turėtų, todėl jam kylant, buvo numesti ant sėdynių neišsilaikę žmonės.

Nukentėjo nuo keltuvo ant žemės nukritę žmonės. Kaip pranešė įvykio vietoje esantis lietuvis Gaudenis Kybartas, gelbėjimo tarnybos išvežė apie 30 sužeistų žmonių.

Gruzijos televizijos kanalu „Rustavi 2“ buvo pademonstruotas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip panikos apimti žmonės krenta nuo keltuvo sėdynių.

Šalies Vidaus reikalų ministerija incidento kol kas nepakomentavo. Portale „Georgia Today“ šiuo metu skelbiama tikralaikė su įvykiu susijusi informacija.

Remiantis gautais pranešimais per incidentą, įvykusį sutrikus keltuvo įrangai, buvo sužaloti 8 žmonės. Sužeidimai, kaip teigiama, nėra rimti. Tačiau įvykio vietoje esantis lietuvis pateikia kitokią informaciją – pasak jo, sužeista mažiausiai 30 žmonių.

„Keltuvas kėlė normaliai, staiga vidury kalno sustojo. Stovėjome apie 7 minutes, tuomet keltuvas ėmė riedėti atgal visu greičiu. Už nugaros sėdėję žmonės ėmė šokinėti iš keltuvų, aš taip pat iššokau iš maždaug 7-10 metrų aukščio“, – iš įvykio vietos DELFI pasakojo lietuvis.

Pasak jo, 9 keltuvai „susimalė“ į krūvą, gelbėtojai išvežė apie 30 sužeistų žmonių.

Pasak jo, nelaimės vietoje kilo panika.

Kitas Gruzijos kalnuose slidinėjęs lietuvis Edvinas taip pat pasakojo, kad keltuvai staiga sustojo ir netikėtai ėmė leistis atgal.

„Žmonės pradėjo mėtyti daiktus, šokinėti iš keltuvų. Trys draugai iššoko iš keltuvų, mes buvom aukštai, tai, išmetę inventorių, laukėm žemesnės vietos, kad galėtume iššokti“, – pasakojo lietuvis.

#гудаури #гудаури2018 #gudauri #авария

A post shared by Тарас Игоревич (@taraska_volsky) on Mar 16, 2018 at 4:21am PDT

Pasak jo, neužilgo keltuvai sustojo ir po kelių valandų juos virvėmis į apačią nuleido atvykę gelbėtojai.

Informaciją apie tai, kas įvyko, perdavė kalnų kurortų plėtros bendrovė ir Gruzijos ūkio ministerija, išplatinusi su situacija susijusį pranešimą.

Manoma, kad jau susisiekta su keltuvus gaminančia įmone ir paraginta ištirti konkrečias įrangos trikties priežastis.

„Mirčių, laimei, pavyko išvengti, tačiau dviejų asmenų sužalojimai – rimti, – konstatavo Gruzijos sveikatos ministras Davidas Sergeenko. – Vienam pacientui nustatytas atviras lūžis ir žaizda galvos srityje. Kita nukentėjusioji – nėščia Švedijos pilietė – teigia juntanti skausmai juosmens srityje.“

Pasak Gruzijos sveikatos ministro, abu asmenys bus nugabenti į Tbilisį, kur jiems bus skirta speciali priežiūra ir gydymas.

Remiantis kalnų kurortų plėtros bendrovės perduota informacija, pastarąjį kartą trosas buvo apžiūrėtas 2017 m. gruodžio 22 d. Jokių rimtų ar esminių neatitikimų per patikrą, esą, nenustatyta. Įrangos gamintojas – „Dopplerier“.

A tak opuszczałem wyciąg pic.twitter.com/tElEvLnXbg
— Wojtek Szacki (@szacki) March 16, 2018

Przeżyłem ewakuację
Nie chcę myśleć, co działo się niżej pic.twitter.com/UDK0JQOkPq
— Wojtek Szacki (@szacki) March 16, 2018

Tu było tak pic.twitter.com/5XRxHGy1BJ
— Wojtek Szacki (@szacki) March 16, 2018