“Lindows” kompanijos įkūrėjo Maiklo Robertsono teigimu, kuriant naująją OS ypač didelis dėmesys kreipiamas į suderinamumą su populiariomis biuro programomis ir įprastą bei patogią “Windows” vartotojui sąsają.

Sausio pabaigoje pasirodė pirmoji bandomoji “Lindows” versija, kurią išbandyti gavo išrinktieji testuotojai, užsiregistravę “Lindows” svetainėje. Šią savaitę “ZDNet UK” publikuoja jų įspūdžius bandant naująją OS. Visų pirma, testuotojai pagyrė ypač paprastą “Lindows” įdiegimo procesą, kuris gali būti atliekamas iš “Windows 98” OS arba įkraunant sistemą iš kompaktinio disko.

Skirtingai, nei įdiegiant kitus “Linux” paketus, daugelis nuostatų (options) parenkamos be vartotojo “įsikišimo” ir visas įdiegimo procesas užtrunka trumpiau nei 10 minučių.

Vos įdiegus naują operacinę sistemą jos darbastalyje atsiranda kai kurios iš “Windows” “pasiskolintos” piktogramos – norodos į “My Documents” ir į pagrindinį darbinį loginį diską.

“Windows OS” įdiegtos programos atsiras pagrindiniame “Lindows” meniu, tačiau toli gražu ne visos jos veiks. Galutinėje “Lindows” versijoje turėtų veikti daugelis “Windows” programų, tačiau suderinamumo su visomis “Windows” programomis tikėtis vargu ar įmanoma.

“Lindows” turi ir “keistenybių”. Šios OS visos operacijos atliekamos “root” (administratoriaus) režimu, kadangi “Windows” programų paleidimas paprasto vartotojo režime gali sukelti keblumų. Kita ypatybė susijusi su tuo, kad “Lindows” neapsaugota nuo virusų, plintančių per “MS Outlook” saugumo spragas, o antivirusinės programos “Lindows” sistemoje vis dar atsisako dirbti.

“Lindows” OS galima dirbti ir su “Linux” programomis, skirtomis “Debian” ir “Xandros” paketams, kadangi bandomoji “Lindows” versija sukurta “Xandros Linux”, o ši savo ruožtu – “Debian Linux” pagrindu.