Būtent toks likimas ištiko šią gražią šeimą, kuri visai neseniai atsitiktinai aptiko nuotrauką, į kurią abu pateko dar net nepažinodami vienas kito. Xue ir jos sutuoktinis Ye, kurie vietos žiniasklaidos įvardijami tik pavarde, patys to nežinodami 2000 metų liepą stovėjo vos kelių metrų atstumu vienas nuo kito. Po vienuolikos metų pora susipažino visai kitame mieste už tūkstančio kilometrų nuo tos vietos.

Du jauni žmonės 2000 metų vasarą lankėsi Gegužės 4-osios aikštėje, esančioje Singdano mieste. Xue tuo metu ten lankėsi kartu su mama, kuri sveiko po sunkios operacijos – mergina norėjo ją prablaškyti. Ye minėtoje aikštėje atsidūrė kartu su turistų grupe, į kelionę jis leidosi vietoj mamos, kuri negalėjo vykti dėl ūmaus apendicito.

Tą pačią akimirką abu jauni žmonės pozavo nuotraukai priešais centrinę aikštės skulptūrą, skirtą Gegužės 4-osios judėjimui, kai Kinijos studentai išėjo į gatves protestuoti prieš tai, kaip šalies valdžia nesilaiko Pirmąjį pasaulinį karą užbaigusios Versalio sutarties.

Tą kartą būsimųjų sutuoktinių keliai išsiskyrė. Ateinančius dešimt metų jie praleido net nenutuokdami apie vienas kito egzistavimą. Net ir tada, kai 2011 metais likimas juos suvedė dar kartą ir jie pamilo vienas kitą, nieko neįtarė apie nuotrauką, kurioje prieš tiek metų atsidūrė kartu.

„Pamačiusi nuotrauką, kaip reikiant nustebau, visu kūnu ėmė bėgioti šiurpuliukai“, – sako Ye.

Kaip ir visos tokios neįtikėtinos šiuolaikinės istorijos, ši iš karto atsidūrė internete. Poros bičiuliai juokiasi, kad tai tikrų tikriausias įrodymas, jog jie skirti vienas kitam. Dabar pora, auginanti dvynukes, planuoja pasitaikius progai sugrįžti į tą pačią vietą.

„Panašu, kad Singdao – viena iš tų ypatingų vietų. Kai mūsų mažylės paaugs, būtinai ten nuvyksime ir pasidarysime dar vieną nuotrauką“, – šypsosi Ye.