Kaip DELFI patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, penktadienį, kovo 2 d., 13.34 val., gautas pranešimas, kad aštuonmetis švietimo įstaigoje buvo „sumuštas ir psichologiškai sužalotas“ bendraamžių. Tą pačią dieną vaiko mama kreipėsi į medikus.

Diagnozuotas pilvo sienos sumušimas

Aptariamas įvykis nutiko trečiadienį, vasario 28-ąją. Berniukas apie bendraklasių smurto protrūkį, visų pirma, papasakojo mamai. Ši į policiją kreipėsi dėl to, kad mokykla, tikinama, nesiėmė jokių priemonių.

Dėl Lietuvoje galiojančio Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, DELFI negali atskleisti jokių vaiką identifikuoti galinčių detalių, tarp jų – ir mokyklos pavadinimo.

„Kovo 2 d., 19.53 val., gautas pranešimas, kad į ligoninę su mama atvyko aštuonmetis, kuriam diagnozuotas pilvo sienos sumušimas. Po suteiktos pagalbos jis išleistas namo“, – DELFI sakė komisariato atstovai.

Anot jų, Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate atliekamas šio įvykio aplinkybių patikslinimas.

Mano, kad spalvos – paaštrintos

DELFI žiniomis, antraklasis bendraamžių buvo surištas ir spardomas. Mėlynių liko ir ant jo veido. Smurto protrūkis, aiškinama, vyko pamokos metu, kai klasėje turėjo būti du mokytojai.

Tiesa, progimnazijos, kuriame mokosi šis berniukas, vadovė DELFI užtikrino, kad tai – netiesa.

Jos teigimu, įstaigoje sudaryta komisija, kuri situaciją aiškinasi.

„Sudaryta komisija, sprendžia problemą, aiškinasi, kas ten buvo. Taip, konfliktas įvyko, tačiau pirminės jo aplinkybės man nežinomos, žinia mus pasiekė tik dabar. Aiškinamės, kas ten yra, bet, kad paaštrintos spalvos, tai iš tikrųjų taip yra. Daugiau jokios informacijos neteiksiu“, – nukirto ji.