Kaip BNS sakė Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, Vilniaus savivaldybei nesutikus skirti Bažnyčiai sklypo Pilaitėje, Tolminkiemio gatvėje, kitos siūlomos alternatyvos netinka.

Šioje vietoje statyti savo mokyklą nusprendė savivaldybė.

„Mes pasakėme, kad mums įdomus tas sklypas, nes jis yra šalia bažnyčios. Dėl kito sklypo, kur jie užsiminė, mes nesiūlėme, o katalikiškų mokyklų tinklą mes plėsime, bet kitur, – sakė G. Grušas.

Savivaldybė siūlė arkivyskupijai kitą sklypą, tarp Pilaitės prospekto ir Sidaronių gatvės, netoli Valstybės saugumo departamento (VSD), tačiau G. Grušas sako, kad vieta nėra tinkama.

„Jei mes neturime to (Tolminkiemio gatvės – BNS) sklypo, jei neleidžia, šiuo metu nenumatyta ten statyti“, – pabrėžė jis.

G. Grušas linkėjo Vilniaus politikams kuo greičiau įgyvendinti savus planus, nes šioje vietoje, anot jo, bendruomenė jau seniai reiškia norą turėti mokyklą. Pastaruoju metu bendruomenė, politikai ir Bažnyčia aktyviai diskutavo, ar tai turėtų būti katalikiška, ar visuomeninė, savivaldybės įstaiga. Savivaldybės tinklalapyje surengtos apklausos duomenimis, didesnė dalis respondentų pasisakė už valstybinę ugdymo įstaigą.

Plečiant katalikiškų įstaigų tinklą, artimiausi arkivyskupijos planai yra statyti katalikišką progimnaziją ir darželį Pašilaičiuose. G. Grušas tikino, kad mokykla turėtų būti pastatyta per kelerius metus, vėliau čia numatyta statyti ir bažnyčią.

Anksčiau Vilniaus arkivyskupija teigė, kad dėl galimybės statyti mokyklą greta bažnyčios Pilaitėje su savivaldybės vadovais kalbėjosi nuo 2016 metų pradžios. Savivaldybė apie savus planus paskelbė 2017-ųjų liepą – planuojama, kad mokyklos statybos bus pradėtos 2019-aisiais.