Blyneliai su rūkyta lašiša

(4 porcijos)

2 stiklinės pieno,
1 stiklinė miltų,
sviestas kepimui,
keletas žalių svogūnų blynelių surišimui,
1 citrina,
1 kiaušinis,
100 g rūkytos lašišos,
keletas šaukštelių lašišinių ikrų,
200 g grietinėlės,
druska, pipirai pagal skonį.

Išplakti kiaušinį su pienu ir miltais. Įberti druskos ir pipirų. Įkaitinti keptuvę ir tirpinti truputį sviesto joje. Kepti 12-15 cm skersmens blynelius. Ant iškeptų blynelių dėti truputį sviesto, tada lašišos griežinėlį ir truputį ikrų, blynelius susukti ir surišti svogūno laišku. Sudėti blynelius į lėkštes, papuošti citrinos griežinėliais, bei šalia įpilti pašildytos grietinėlės.

Skanaus!

Beata

Blynų tešla

55 g miltų,
35 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 išplaktas kiaušinis,
135 ml pieno,
1 šaukštas tirpinto sviesto.

1. sumaišyti miltus, cukrų ir druską, įmušti kiaušinį ir maišyti mediniu šaukštu. Po truputį pilti pieną ir maišyti, kol tešla taps vienalytė. Įmaišyti tirpintą sviestą, tešlai leisti pailsėti apie valandą prieš kepant.

2. kepti blynus.

Abrikosiniai sufle blynai

(4 porcijos)

100 ml pieno,
pora lašų vanilės esencijos,
1 kiaušinio trynys,
25 g cukraus,
7 g miltų,
2 kiaušinio baltymai,
4 blynai (15-20 cm skersmens, padaromi pagal aukščiau aprašytą receptą) ,
cukraus pudra pabarstymui,
280 g konservuotų abrikosų puselių sirupe,
2 šaukštai citrinos sulčių.

1. Padažas: nupilti abrikosus, paliekant 3 šaukštus sirupo. Pertrinti abrikosus mikseriu ir sumaišyti su sirupu bei citrinos sultimis.

2. Sumaišyti pieną, vanilės esenciją ir užvirinti. Tuo metu sumaišyti kiaušinio trynį, cukrų ir miltus kitame inde. Kai pienas užvirs, supilti jį į trynio masę ir ją užvirint pastoviai maišant. Kai masė sutirštės, perpilti ją į kitą indą ir uždengus atvėsinti.

3. Įkaitinti orkaitę 220 C.

4. Išplakti kiaušinio baltymus, juos sudėti į atvėsintą trynių-pieno masę ir atsargiai išmaišyti.

5. Ištepti sviestu kepimo skardą. Paruošta mase ištepti tolygiai kiekvieno blyno vieno paviršiaus pusę ir atsargiai perlenkti neapteptą pusę ant apteptos. Perkelti blynus į kepimo skardą ir kepti 8 min.

6. Tuo metu išpilstyti paruoštą abrikosinį padažą į 4 serviravimo lėkštes. Kai blynams kepti bus likus 1 min., paruoštas lėkštes su padažu įdėti į orkaitę, kad sušiltų.

7. Blynams iškepus sudėti juos į lėkštes, pabarstyti cukraus pudra ir tuoj pat patiekti.

Skanaus!

Beata

Avižinių dribsnių blynai

2 stiklinės avižinių dribsnių,
2 šaukštai manų kruopų,
2 stiklinės pieno,
1 kubelis vištienos sultinio,
2 kiaušiniai.

1. Dribsnius ir manų kruopas bei sultinio kubelį užpilti karštu pienu, gerai išmaišyti ir palikti valandai-dviems išbrinkti (galima ir pernakt).

2. Į masę įmušti išplaktus kiaušinius, išmaišyti ir kepti nedidelius blynelius.

3. Patiekti su grietinės-sviesto, pomidorų ar netgi grybų padažu.

Skanaus!

Beata

Bulviniai blynai su razinomis ir riešutais

500g bulvių,
1 kiaušinis,
1 šaukštas maltų migdolų,
2 šaukštus razinų,
žiupsnelis druskos.

Bulves sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, sudėti maltus ir kapotus migdolus, razinas, druską. Viską išmaišyti. Kepti karštame aliejuje. Prie šių blynų tinka obuolių arba slyvų džemas.

Indrė

Paprasta ir labai skanu:

Iškepate jums įprastus, gal tik kiek plonesnius, nesaldžius miltinius blynus. Geriausia, kad būtų iki 20 cm skersmens. Kiekvieną blynelį perlenkiate du kartus ir dailiai sudedate lėkštėje savo fantazijos ribose ant salotos ar kinietiško kopūsto lapo. Ant kiekvieno perlenkto blynelio dedate arbatinį šaukštelį raudonosios ikros. Vaizdelis tikrai fantastiškas, o skanumėėėėlis..., todėl siūlau pabandyti.

Onutė

BLYNAI SU ERŠKETU IR JUODAIS IKRAIS

Naudojami produktai:

· 125 gr kvietinių miltų,
· 15 gr mielių,
· 125 gr grikių miltų,
· 3 kiaušinis,
· 1 žiupsnelis biraus cukraus,
· 1 žiupsnelis druskos,
· 1/8 litro pieno ir grietinėlės,
· 200 gr rūkytos supjaustyto eršketo,
· 4 valgomieji šaukštai juodų ikrų,
· 1 citrina,
· augalinis aliejus blynų kepimui.

Į dubenėlį įberti šiek tiek kvietinių miltų, miltuose padaryti įdubimą, į tą vietą įdėti sutrupintų mielių, įpilti 2 valg. šaukštus drungno vandens ir išmaišyti mieles. Uždengti ir palikti šiltoje vietoje 10 minučių. Pakilusiose mielėse išmaišyti grikių miltus, kiaušinį druską ir cukrų, suberti likusius miltus ir išmaišyti tešlą. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti ir palikti stovėti dar 20 minučių.

Dalimis supilti į tešlą vos pašildytą pieną bei grietinėlę. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus stipriai suplakti ir atsargiai supilti į tešlą.

Keptuvėje pakaitinti augalinį aliejų ir nuolat jį papildant, ant vidutinės kaitros ugnies kepti nedidelius blynus. Blynus laikyti šiltus, kol visi bus iškepti.

Paduoti prie stalo blynus su eršketu ir ikrais. Išplauti ir išdžiovinti krapus, citriną supjaustyti skridinėliais, papuošti blynus.

Vaida

BULVINIAI BLYNAI SU RAUDONAIS IKRAIS

Naudojami produktai:

· 1kg bulvių,
· 1 svogūnas,
· 1 arbatinis šaukštelis druskos,
· 1 kiaušinis,
· 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų,
· 8 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
· 1 pundelis krapų,
· 1 stiklinaitė (150gr) grietinės (jogurto),
· 100 gr raudonųjų ikrų.

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną išlukštenti ir taip pat sutarkuoti, sumaišyti su bulvių mase, įdėti druską, žalią kiaušinį ir miltus.

Aliejų stipriai pakaitinti ant keptuvės ir iškepti 18 blynų, kiekvienam pasemti po 1 valgomąjį šaukštą tešlos. Nuolat papildyti aliejų keptuvėje, kepti blynus iš abiejų pusių, kol bus gražiai paskrudę.

Išdėliuoti juos ant gofruoto popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, po to laikytis šiltus. Išplauti, išdžiovinti ir supjaustyti krapus. Grietinę-kremą gerai išmaišyti su krapais, pasūdyti.

Ant kiekvieno blyno sukrauti nedidelę krūvelę grietinės-kremo, aplink išdėlioti ikrus. Vietoje grietinės galima naudoti nesaldų jogurtą.

Vaida

LIETINIAI BLYNAI SU AGUONOMIS

Naudojami produktai:

3 kiaušiniai,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas cukraus,
2 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės aguonų,
po žiupsnelį cinamono ir vanilinio cukraus,
miltų, džiūvėsėlių,
margarino ar aliejaus kepimui.

Du kiaušiniai išplakami, supilamas pienas, grietinė, suberiamos aguonos ir dedame miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastiems lietiniams. Iš tešlos iškepame lietinius blynus ir paliekame truputi ataušti. Tuo metu išplakame likusi kiaušinį. Ataušusius lietinius susukame vamzdeliu, pamirkome į kiaušinio plakinį ir apkočiojame džiūvėsėliais. Kepame įkaitintame aliejuje ar margarine, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine ar uogiene.

Vaida

MANŲ KRUOPŲ BLYNELIAI SU OBUOLIAIS

2 stiklinės manų košės,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai miltų,
3 obuoliai,
1 šaukštas cukraus,
druskos pagal skonį,
riebalų (aliejaus, sviesto) kepimui,
pieno ( masei praskiesti),
cinamono.

Į manų košę įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasaldinti, paskaninti cinamonu ir gerai išmaišyti. Jei masė labai kieta - praskiesti pienu. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir sukrėtus į košę išmaišyti. Formuoti nedidelius blynelius ir kepti. Valgyti su grietine ar uogiene.

Vaida

LIETINIAI SU ĮDARU

Tešlai:

1 stiklinė pieno,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
džiūvėsėlių.

Įdarui:

1 morka,
2 pievagrybių galvutės,
2 svogūnai,
1 saldžioji paprika,
prieskonių pagal skonį.

Į dubenėlį įmušti kiaušinius, suberti miltus, įpilti pieno, vandens ir gerai išplakti. Į paruoštą tešlą įpilti 2 valg. šaukštus aliejaus. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę ir iškepti lietinius. Tada pakepinti įdarą: smulkiai supjaustytus pievagrybius ir daržoves (8 min.). Ataušintą įdarą įsukti į lietinius, apvolioti paruoštame kiaušinių ir džiūvėsėlių plakinyje ir dar kartą apkepinti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su grietine.

Vaida

BLYNELIAI SU VAISIAIS

Tešlai:

1 stiklinė pieno,
1 stiklinė vandens,
1,5 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
2 valg. šaukštai grietinės,
cukraus, vanilinio cukraus, cinamono.

Vaisiai:

1 kyvis,
saujelė braškių,
2-3 mandarinai,
1-2 bananai.

Į dubenėlį įmušti kiaušinius, suberti miltus, įpilti pieno, vandens ir išplakti. Į paruoštą tešlą įpilti 2 valg. šaukštus aliejaus ir gerai išmaišyti. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę, pilti į ją po šaukštą tešlos ir uždėti turimų vaisių. Kepti neuždengus. Kai blynai apskrus, apversti ir apkepti kitą pusę. Patiekti su grietine, uogiene arba šviežiais vaisiais.

Vaida

BLYNŲ TORTAS

Naudojami produktai:

16 lietinių blynų,
200 g fermentinio sūrio,
aliejaus skardai patepti.

Įdarui:

1 stiklinė virtų ryžių,
1 kietai virtas kiaušinis,
1 virta morka,
1 stiklinė konservuotų krevečių,
svogūnų laiškų,
3 šaukštai majonezo,
Petražolių lapelių papuošimui.

Paruošimas:

Įdarui dubenyje sumaišome ryžius, kubeliais supjaustytą kiaušinį ir morką, krevetes, susmulkintus svogūnų laiškus, majonezą. Sudedame po keturis lietinius blynus. Į vidurį dedame įdaro ir sulankstome. Lankstytinius sudedame ant aliejumi pateptos skardos, pabarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 200° C temperatūros orkaitėje 5-7 min. Patiekdami papuošiame petražolių šakele.

Vaida

ALIEJUJE VIRTI BLYNELIAI SU ŽUVIMI

Naudojami produktai:

Tešlai:

200 g varškės,
1 kiaušinis,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštas grietinės,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
truputis druskos, aliejaus.

Įdarui:

400 g šaldytos žuvies,
1 kiaušinis,
1 piene išmirkyta riekelė batono,
1 nedidelis svogūnas,
druskos, žuvies prieskonių,
džiūvėsėlių.

Paruošimas:

Žuvį sumalame kartu su piene išmirkyta batono riekele, pakepintu svogūnu, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių ir gerai išmaišome. Jei įdaras skystokas, įdedame 2 šaukštus džiūvėsėlių.

Tešlai varškę, kiaušinį ir grietinę su trupučiu druskos išmaišome, dalimis sudedame miltus ir minkome, kol tešlą bus galima kočioti.

Iškočioję tešlą supjaustome maždaug 8x15 cm gabalais, išilgai pyragėlio dedame maždaug 1,5 šaukšto įdaro, sulenkiame, aplink apspaudžiame šakute ir verdame aliejuje. Valgome šiltus arba šaltus su majonezo padažu, patiektu prie sūrio.

Vaida

DARŽOVIŲ BLYNELIAI

Dviejų kiaušinių trynius sumaišome su 3 šaukštais miltų ir 100 ml pieno, įdedame druskos ir pipirų ir gerai išmaišome. Į tą masę sudedame nuluptą ir stambiai sutarkuotą ropę, bei supjaustytą cukiniją. Kiaušinių baltymus gerai išplakame ir sumaišome su likusia mase. Kepame dėdami po šaukštą į karštus taukus. Valgome su grietine ar uogiene, bet galima prie jų patiekti ir su varške sumaišytus pomidorų kubelius su baziliku.

Vaida

Reikės:

2 kiaušinių,
150 g pieno,
150 g jogurto ( geriausiai egzotinių vaisių),
žiupsnelio druskos,
kiek daugiau cukraus,
miltų iki klampios tešlos.

Viską išmaišyti mikseriu ir kepti forminėje ( čirvinių blynų) keptuvėje.

Patiekiami blynai su grietine ir saldžiarūgščia uogiene.

Reikės:

2 kiaušinių,
200 g pieno,
75 g grietinės,
žiupsnelio druskos,
desertinio šaukšto cukraus,
2 trintų bananų,
miltų iki klampokos tešlos.

Viską išmaišyti mikseriu, kepti forminėje keptuvėje.

Blynai patiekiami su plakta grietinėle ir spanguolių kisieliumi.

Lina

LIETINIAI POMIDORŲ SULČIŲ PADAŽE

Visko imti pagal skonį ir valgytojų skaičių:

Įdarui:

faršo,
svogūnų,
pievagrybių,
česnako,
prieskonių (pipirų,
druskos, kt.
mėgstamų prieskonių mėsai),
šaukštas pomidorų padažo, aliejaus.

Keptuvėje aliejuje faršą pakepinkite kartu su supjaustytais svogūnais, česnaku, pievagrybiais, prieskoniais ir įmaišykite pomidorų padažą.

Lietiniams:

iš pieno, vandens, kiaušinių, druskos, miltų iškepkite lietinius.

Dar reiks:

tarkuoto fermentinio sūrio,
pomidorų sulčių,
grietinės,
žalumynų papuošimui (nebūtinai).

Lietinį apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite įdaro ir susukite. Padarę visus lietinius, juos sudėkite į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu, įpilkite (gausiai) pomidorų sulčių, įdėkite keletą šaukštų grietinės, uždenkite ir pašaukite į karštą orkaitę, kol sūris išsilydys ir ištirps grietinė. Ištraukę iš orkaitės apibarstykite žalumynais ir neškite ant stalo tame pačiame inde.

TIKRAI SKANU IR VILIOJANČIAI ATRODO

Skanaus

Livija

Lietiniai su žuvimi

Prireiks:

karšto rūkymo skumbrės (galima ir kitą žuvį pasirinkti, pagal skonį),
fermentinio sūrio,
pomidorų padažo (ketčupo),
grietinės.

Lietiniams: pieno, vandens, kiaušinio, miltų, druskos, kurkumos tešlai geltonai nudažyti, bet nebūtina.

Nuo žuvies nuimti odą, išimti ašakas.

Iškepti plonus lietinius. Kiekvieną lietinį aptepti pomidorų padažu, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, aptepti žuvies mase, suvynioti arba sulankstyti (kaip patinka). Tada apkepti keptuvėje ir patiekti su pomidorų padažu ir grietine.

Tikrai labai skanu!

Livija

ROŽINĖ SVAJONĖ

Reikės:

1 stiklinės miltų,
2stiklinių 2,5 rieb.pieno,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio cukraus.

Viską gerai išmaišome ir plonu sluoksniu pilame į aliejumi pateptą keptuę. Kepame, kol tešla gražiai apskrus.

Įdarui rekės:

1 keptos vištienos filė,
100 g 35 proc. riebumo grietinėlės ,
saujelės graikinių riešutų ir prieskonių vištienai.

Vištiena smulkiai supjaustoma, supilama grietinėlė , įberiami smulkint riešutai, prieskoniai vištienai ir viskas gerai išmaišoma.

Maya

Pikantiški blyneliai

3 dalys cukinijos,
1 dalis fermentinio sūrio (pvz. Rokiškio) ,
1-2 kiaušiniai,
1-2 šaukštai miltų,
prieskoninės žolelės.

Cukiniją nulupti ir išimti vidurinę dalį. Sutarkuoti burokine tarka. Taip pat sutarkuoti fermentinį sūrį. Įmušti kiaušinius, įberti miltus, žoleles, gerai išmaišyti ir kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su pomidorų padažu ar grietine. Skanaus!

Beata

Blynai su įdaru

2 kiaušiniai,
3 valgomieji šaukštai cukraus,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė pieno,
nedidelis varškės sūris.

Kiaušinius išsukti su cukrumi. Dėti miltus ir pieną. Viską išmaišome ir gauname tešlą. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kai jis būna įkaitęs, valgomuoju šaukštu liejame nedidelius blynelius. Ant išlietų blynelių dedame po gabalėlį varškės sūrio ir tada vėl užpilame tešla.

Reikia, kad gerai apkeptų abi pusės. Valgomi su uogiene.

Simona

"Rudi blynai"

2 kiaušiniai,
5 valgomieji šaukštai cukraus,
1 stiklinė miltų,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas kakavos.

Kiaušinius išsukame su cukrumi, pilame pieną ir miltus, dedame kakavą ir viską gerai išmaišę kepame aliejuje. Valgyti su cukraus ir grietinės padažu.(Tiesiog sumaišyti grietinę su cukrumi).

Simona

Blynai su cukinijomis

3 cukinijos,
svogūnas,
keletas skiltelių česnako,
1 stiklinė džiuvėselių,
keletas šaukštų Parmezano ar panašaus sūrio (tinka sūris “Gojus” ar kt. – pagal skonį) ,
2 kiaušiniai,
aliejaus kepimui,
druskos, pipirų pagal skonį,
svogūnų laiškų ir petražolių.

Cukinijas sutarkuokite stambia trintuve, suberkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų skystis. Nupilkite skystį (galite rankomis pabandyti nuspausti daugiau skysčio). Tada į cukinijos masę įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, trintą česnaką, džiuvėsėlius, tarkuotą sūrį, plaktą kiaušinį. Gerai sumaišykite ir kepkite blynelius.

Skanu su grietine, apibarsčius kapotais svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Livija

Blynai su avižiniais dribsniais

1 stiklinė avižinių dribsnių,
1 stiklinė pieno,
3 vidutinio dydžio bananai,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai kviečių gemalų,
1 šaukštelis cinamono,
miltų, o skubatiems tiks iš parduotuvės Malsenos miltų mišinys “Blynams” ,
sviesto arba aliejaus kepimui.

Prie blynų tinka uogienė, trintos šviežios uogos ar vaisiai, trinti bananai ar kt. (pagal skonį)

Avižas užpilkite pienu. Maždaug po 15 min., kai suminkštės, sudėkite trintus bananus, plaktus kiaušinius, kviečių gemalus ir cinamoną. Suberkite miltus arba miltų mišinį ir išmaišykite. Tešla turi būti tirštoka.

Kepkite blynus ir patiekite su mėgstamais priedais.

Livija

MILTINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS

6 porcijoms paruošti reikia

4 kiaušinių,
¾ puodelio miltų,
¼ puodelio sviesto,
2 kepimui tinkančių obuolių, nuluptų ir supjaustytų plonais griežinėliais,
½ puodelio pieno,
¼ puodelio cukraus,
¼ arb. šaukštelio cinamono,
½ arb. šaukštelio druskos.

Gamybos eiga:

Įkaitinkite orkaitę. Įdėkite į orkaitę dvi tuščias torto formas. 1 minutę plakite kiaušinius, miltus, pieną ir druską elektriniame maišytuve vidutiniu greičiu. Ištraukite iš orkaitės torto formas.

Į kiekvieną jų įdėkite po 2 valgomuosius šaukštus sviesto.

Formas pasukiokite, kad sviestas greičiau ištirptų ir padengtų kepimo formos sieneles ir dugną.

Supjaustytus obuolius padalinkite į dvi lygias dalis ir išdėliokite kiekvienos kepimo formos dugne. Tešlą taip pat padalinkite į dvi lygias dalis ir užpilkite ant obuolių. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite tešlos paviršių. Kepkite neuždengę 20-25 minutes, arba kol gražiai išsipūs ir pagels.

Vaidas

Siunčiu jums tikrų airiškų Užgavėnių blynų receptą. Šitie blynai žinomi jau daugelį metų. Daugeliui solidaus amžiaus airių jie primena vaikystę, kai šiais gardžiais blynais juos vaišindavo močiutės. Nors jie vadinami tradiciniais airiškais, manau, patiks ir lietuvio skrandžiui:

SENOVINIAI UŽGAVĖNIŲ BLYNAI

Tešlai:

4 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas ištirpinto sviesto,
1 šaukštas cukraus,
lašelis vanilės esencijos arba vanilinio cukraus,
šiek tiek druskos ,
1 stiklinė miltų.

Pagardui:

cukraus pudros,
šviežių citrinų sulčių.
Mikseriu išplakite kiaušinius, pieną, tirpintą sviestą ir cukrų, vanilę ir druską, palaipsniui suberdami miltus. Tešla turi būti vientisa. Palikite ją “pailsėti” 15 min.

Iškepkite plonus didelius blynus – lietinius (kuo blynai plonesni, tuo skaniau!)

Tada kiekvieną blyną pabarstykite cukraus pudra, apšlakstykite citrinos sultimis ir sulankstykite ketvirčiais. Visus sulankstytus blynelius sudėkite į karščiui atsparų indą, uždenkite dangčiu ir 10 min. įdėkite į karštą orkaitę. Į stalą neškite apibarstę cukraus pudrą ir apšlakstę citrinos sultimis.

Atrodo, labai paprasta ir nieko ypatingo, tačiau tikrai labai skanu. Būtinai išbandykit!

Angelė

BLYNELIAI SU DEŠRELE IR SŪRIU

Maisto produktai:

4 pieniškos dešrelės,
200 g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
miltų,
stiklinė pieno,
druskos,
aliejaus,
džiūvėsėlių.

Padažui:

Pora šaukštų majonezo, pora šaukštų pomidorų padažo, skiltelė česnako.

Pasidarom tešlą lietiniams. Iškepam blynus.
Supjaustome dešrelę į 4 dalis.
Sūrį sutarkuojame su burokine tarka. Sūrį sumaišome su 0,5 šaukšto pomidorų padažo.
Sūrį ir dešrelę dedame ant blyno ir jį suvyniojame taip, kad vėliau kepant neišbėgtų sūris.
Blynelius paniruojame kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Blynelius apkepiname, kad išsilydytų sūris.
Susmulkiname česnaką, jį sumaišome su majonezu ir pomidorų padažu.
Blynelius patiekti karštus su padažu.

Daiva

UŽKEPTI ĮDARYTI BLYNELIAI

Maisto produktai:

1 kiaušinis,
1 stiklinė pieno,
miltų.

Įdarui:

150 g virto kumpio,
250 g pievagrybių,
1 svogūnas,
prieskoniai.

Padažui:

1 stiklinė grietinės,
100 g fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų.

Blyneliams skirtus produktus sumaišyti ir iškepti lietinius.

Įdarui svogūnus nulupti, nuplauti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti.

Pievagrybius nulupti ir supjaustyti.

Baigiant kepti svogūnus įdedame susmulkintus pievagrybius, supjaustytą kubeliais kumpį, įdedame prieskonius.

Įdarą dedame į blynelius ir juos sulankstome.

Į kepimui skirtą formą arba į keptuvę sudėti blynelius, ant jų užpilti grietinės ir apibarstyti sūriu.

Kepti, kol išsilydys sūris.

Daiva

LIETINIAI SU ŠOKOLADO PADAŽU

Maisto produktai:

200 g kvietinių miltų,
100 g maltų sorų,
stiklinė pieno,
nepilna stiklinė vandens,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 kiaušiniai, druskos.

Įdarui:

250 g aguonų,
150 g cukraus,
kiaušinio baltymas,
25 g sviesto,
keletas lašų migdolų aromato,
žiupsnelis vanilės,
15 g razinų.

Padažui:

50 g šokolado plytelė,
2 tryniai,
stiklinė pieno arba grietinėlės,
10 g krakmolo,
50 g cukraus,
vanilės.

1. Paruošiame iš miltų ir sorų tešlą kaip paprastiems lietiniams ir pastatome pusvalandžiui. 2. Aguonas nuplauname, nusunkiame, užpilame verdančiu vandeniu ir verdame jas tol, kol galėsime jas sutrinti pirštais. 3. Nusunkiame per tankų sietelį, 2 kartus sumalame per mėsmalę (tankiu sieteliu). 4. Sudedame į puodą, kur išlydėme sviestą, įdedame cukrų, citrinos žievelę, migdolų aromatą ir razinas. Kaitiname 10-15 min. nuolat maišant. 5. Išmaišome su plaktu baltymu, atvėsiname. Aguonų įdaru aptepame lietinius, suvyniojame ritinėliais.

Padažui: 1. Pusę pieno paviriname, likusį išmaišome su krakmolu, sumaišome su verdančiu pienu, užverdame nuolat maišant.

2. Trynius ištriname su cukrumi, pilame po truputį pieno su krakmolu nuolat maišant, įdedame truputį vanilės, virš garų ištirpdytą šokoladą.

3. Padažu palaistome lietinius.

Daiva

BLYNŲ TORTAS

Maisto produktai:

15 lietinių blynų,
500 g varškės,
100 g juodojo šokolado,
250 g grietinėlės,
5-6 šaukštai cukraus,
200 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų.

Varškę sumalame arba pertriname per sietelį.
Šokoladą ištirpiname, sumaišome su cukrumi ir varške.
Grietinėlę išplakame ir po truputį sudedame į varškės masę. Išmaišome.
Blynus pertepame varškės mase, kiekvieną sluoksnį pabarstydami džiovintais vaisiais.
Taip paruoštą blynų tortą pašildome orkaitėje.
Pateikiame šiltą.

Daiva

Blynai su obuoliais

Iš vakaro supjaustai obuolius skersai ,išpjauni sėklikes. Apibarstai su cukrumi ir cinamonu. Dedi sluoksniais obuolius, uždengi ir palieki per naktį. Ryte būna pasidaręs sirupas. Obuolių skersmuo priklauso nuo dydžio. Užmaišai tirštą blynų tešlą ir sudedi obuolius su tuo sirupu. Blyną kepi iš vieno obuolio su tešla. Skanūs ir šalti.

Tai mano močiutės receptas. Skanaus.

Vilma

SMALIŽIAMS Sudėtis:

1 kiaušinis,
0,5 litro pieno,
2 šaukštai cukraus,
2 saujos razinų,
pusę pokelio kepimo miltelių,
apie 2 stiklinės vandens,
pusę šaukštelio druskos,
miltų pilti tiek, kad būtų tiršta masė, bet iš šaukšto išbėgtų.
Gero apetito. Angelė

Blynai tėvui-maitintojui

Įdarui reikės:

200gr. daktariškos (ar kitos analogiškos) dešros;
100gr. fermentinio sūrio (aš naudoju Rokiškio);
1 kiaušinio;
prieskonių (pipirų, paprikos, druskos, kario, baziliko;džiovintų grybų); krapų ;

lietiniams reikės:

vandens;
miltų;
druskos pagal skonį;

Taip pat reikės:

1 kiaušinio;
džiūvėsėlių pavoliojimui;
aliejaus;
grietinės.

Pasiruošiame įprastus blynus - lietinius pagal savo įprotį. Jei norite, galite imušti kiaušinį.

Pasiruošiame įdarą: sutarkuojame sūrį ir dešrą. Įmušame kiaušinį. Suberiame prieskonius ir smulkintus krapus. Dalį krapų pasiliekame pabarstymui. Jeigu toleruojate svogūnus - galite kokią galvutę susmulkintą įmaišyti.

Paruoštą įdarą idedame į iškeptus blynelius. Susukame dūdele. Tą blynelį dar apvoliojame kiaušinio baltyme ir džiuvesėliuose. Ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekiame su grietine ir krapais.

Eglė

Mano mėgstamiausi blynai

Keletas riekučių rūkyto kumpio,
1-2 porai,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno ,
0,5 stiklinės miltų,
1 šaukštas garstyčių,
druskos, pipirų,
1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio ,
žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, petražolių).
.

Keptuvėje pakepinkite kumpį, suberkite griežinėliais supjaustytus porus.

Iš kiaušinių, miltų, garstyčių ir pieno išplakite tešlą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Keptuvėje tolygiai paskirstykite pakepintą kumpį ir porus, atsargiai ant jų supilkite tešlą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę 10-15 min.

Tada apibarstykite žalumynais ir ragaukite. Skanaus!

Angelė

Vegetariški blynai

Virtas burokėlis,
pora virtų morkų,
svogūnas,
kiaušinis,
šiek tiek miltų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui,
grietinės.

Stambia trintuve sutarkuokite burokėlį, morkas, svogūną, sumaišykite su plaktu kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais.

Kepkite keptuvėje įkaitintanme aliejuje. Skanu su grietine.

Angelė

Blyneliai su braškėmis ir varške

5 kiaušiniai,
1 šaukštas cukraus,
0.5 šaukštelio druskos,
0.5 litro pieno,
2-2.5 stiklinės miltų,
Riebalų arba aliejaus kepimui.

Varškės kremas:

200 g varškės,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai grietinės,
cinamonas.

Užpilui:

2 stiklinės braškių,
3 šaukštai cukraus.

Kiaušinių baltymai atskiriami ir gerai su mikseriu išplakami iki purumo kaip biskvitui, tryniai išsukami mediniu šaukštu su cukrumi. Po to į trynių masę supilamas pienas ir suberiama druska bei miltai. Viskas yra sumaišoma ir tik po to sudedami išplakti baltymai ir atsargiai palengva visa masė sumaišoma.

Gerai įkaitinama keptuvė su truputėliu riebalų (riebalų reikia tiek, kad lietinius būtų galima apversti).Paplotėliai apkepami iš abiejų pusių ir išverčiami iš keptuvės.

Iš varškės (gerai pertrintos), grietinės, cukraus ir truputėlio cinamono padaroma vientisa puri masė, kuria bus pertepami paplotėliai.

Dedamas vienas paplotėlis, ant jo uždedamas šaukštas varškės masės ir uždedamas kitas paplotėlis. Po to dedamas dar varškės šaukštas, uždedamas trečias paplotėlis. Blynas perlenkiamas pusiau.

Iš braškių ir cukraus iki vientisos masės sutrinamas padažas, kuris bus užpilamas ant blynelių. Papuošimui reikės keleto braškių.

Skanaus!

Aira

Bulvių - morkų blynai

Reikia:

~1 kg bulvių (šiais metais gan brangių),
~0,4 kg morkų,
2-3 kiaušiniai,
truputis druskos pagal skonį.

Daržoves sutarkuojam, įdedam kiaušinius, druską. Kepam su aliejumi. Skaniai suvalgom su grietine ar su uogiene.

Aidas, Šiauliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją