Dar 2015 metų pabaigoje vairavusi girta (1,66 promilės) ir avariją sukėlusi D. Gineikaitė tuomet įvairiais būdais bandė nuslėpti savo girtumą. Aukštas pareigas užėmusi moteris skambino Kauno medikams, aukštiems šalies pareigūnams.

Tuo metu tiriant NŽT skaidrumą teisėsauga slapta klausėsi D. Gineikaitės telefoninių pokalbių, todėl tokie moters veiksmai neliko nepastebėti.

Kaltinamieji jaučiasi pažeidžiami

Teismo salėje nepasirodė serganti Salomėja Skersienė, todėl jos advokatas A. Jakubauskas teisėjų kolegijos prašė atidėti teismo posėdį. Advokato teigimu, slaugytojai yra suplanuota chirurginė operacija, kuri numatyta kovo 12 d. Teismas tokį prašymą atmetė.

A. Jakubauskas taip pat prašė nuo teismo posėdžių nušalinti lrytas.lt žurnalistą bei skirti jam baudą už tai, jog yra aprašomi teismo posėdžiai, o tai žeidžia jo klientų garbę ir orumą.

D. Gineikaitės advokato teigimu, jo ginamoji augina tris mažamečius vaikus, todėl straipsniuose formuojama viešoji nuomonė turi neigiamos įtakos jos dukroms. Kaltinamųjų advokatai taip pat teismo prašė bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose.

Teismas tokius gynėjų prašymus, dėl nekaltumo prezumpcijos, nesusižinojimo, uždarų posėdžių bei žurnalisto nubaudimo, atmetė.

D. Gineikaitės teismas

Teismo posėdyje šį kartą dalyvavo ir D.Gineikaitės tėvas Vytautas Gineika, kuris pasinaudojo teise, leidžiančia neduoti parodymų prieš savo šeimos narį. Teismas D. Gineikaitės tėvą atleido nuo liudijimų.

Vienintelis prašymas, kurį teisėjų kolegija patenkino – Artūro Šulnio, Gedimino Abeciūno ir Kastyčio Grigonio bei jų advokatų atleidimas nuo teismo posėdžių, kuriuose bus apklausiami su jais nesusiję liudytojai.

Tęsiasi apklausos

Lietuvos Automobilių Klubo vadovas Rolandas Dovidaitis buvo dar vienas asmuo, kuriam skambino ir paslaugų prašė D. Gineikaitė.

„Nebe tie laikai“, – paskambinusiai buvusiam NŽT direktorei sakė liudininkas. Pasak jo, kaltinamoji veikiausiai galvojo, kad jis kažką „pažįsta“, turi pažinčių, tačiau vyras nesutiko padėti.

Teismo salėje buvo klausomasi buvusio NŽT vadovės patarėjo Gintaro Furmanavičiaus ir R. Dovidaičio telefoninio pokalbio įrašas. Automobilių sporto atstovas pokalbyje sakė, kad žino, jog egzistuoja tokie dalykai, kaip mėginių sukeitimas, tačiau jau nieko neįmanoma pakeisti.

„Gali būti ramus, niekas nepadės“, – G. Furmanavičiui sakė R. Dovidaitis.

Buvęs Kauno Petrašiūnų policijos komisariato vadovas Gintautas Kvietkauskas teisme pasakojo, kad švęsdamas gimtadienį sulaukė netikėto skambučio. Tuo metu liudytojas buvo neblaivus, todėl teisme aiškino, kad pokalbio turinio visiškai neatsimena.

„Visiškai nieko neasimenu“, – sakė buvęs pareigūnas. Paklaustas, kaip mano, kodėl kaltinamoji jam skambino, vyras sakė, kad galbūt moteris jautėsi išsigandusi, stresavo.

Ketvirtadienį teisme posėdyje pasirodė vienas iš „MG Baltic“ vadovų Raimondas Kurlianskis, kurio pagalbos prašė D. Gineikaitė.

D. Gineikaitės teismas

R. Kurlianskis pripažino, kad sulaukė kaltinamosios skambučio į mobilųjį telefoną su prašymu padėti išvengti viešumos.

Gineikaitė prašė, kad tas įvykis nepatektų į viešumą arba bent jau ne neigiamame kontekste. Mielai bučiau padėjęs, bet nespėjau, nes visa žiniasklaida jau „mirgėjo“ apie šį įvykį“ – sakė liudininkas.

R. Kurlianskis manė, kad autoįvykis galėjo būti išprovokuotas.

Man buvo žinoma, kad dvi grupės „medžioja“ D. Gineikaitę. Viena grupė, tai spec. tarnybos, dėl to, kad ji priklausė Darbo partijai, o kita – nekilnojamu turtu užsiiminėjantys verslininkai, kurių tarpo žmones D. Gineikaitę atleido“,sakė apie pasitraukimą iš pareigų viešai kalbantis LNK grupės ir „MG Baltic Media“ valdybos pirmininkas.

Tuo metu buvusiam susisiekimo viceministras Sauliui Girdauskui skambino buvęs D. Gineikaitės patarėjas G. Furmanavičius, tačiau kaip sakė pats liudininkas, jis nesiėmė jokių „gelbėjimo“ priemonių.

Kitame teismo posėdyje numatytas pačio G. Furmanavičiaus liudijimas.

Bandė klastoti kraujo tyrimą

Gineikaitės skambučio neišvengė ir G.Abeciūnas, kuris buvo linkęs padėti į „nelaimę“ patekusiai savo pažįstamai. Medikas susisiekė su savo pavaduotu, o pastarasis su tuo metu budėjusiu traumatologu A. Šulniumi.

Į Kauno klinikinę ligoninę nuvykę D. Gineikaitė ir jos tėvas bandė tartis su medikais. Moteris kraujo davė du kartus – pirmąjį kartą tą pačia dieną po eismo įvykio, antrąjį – jau kitą dieną, kai alkoholio jos kraujyje nebebuvo. Įtariama, kad tokiu būdu buvo bandoma suklastoti kraujo mėginius.

Vėliau tirdami šį įvykį STT pareigūnai S. Skersienės šiukšlių dėžėje aptiko išmestus D. Gineikaitės kraujo mėginius. Viename jų buvo rasta alkoholio pėdsakų, kitas buvo švarus.