Baudžiamojoje byloje 59 metų Žilvinas Razminas kaltintas tuo, kad jis kūrė organizacijas, turinčias tikslą neteisėtu būdu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę, pažeisti teritorinį vientisumą ir dalyvavo tokių organizacijų veikloje, viešai ragino smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą – pakeisti konstitucinę santvarką, nuversti teisėtą valdžią.

Taip pat turėdamas tikslą platinti gamino, platino ir laikė dalykus, kuriuose niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų. 45 metų Giedrius Grabauskas kaltintas tokio turinio lapelių „Tautieti“ ir „Šalin eurą“ laikymu.

49 metų Olegui Titorenko pareikštas kaltinimas, kad jis turėdamas tikslą platinti taip pat gamino ir laikė minėto turinio agitacinius lapelius bei neturėdamas leidimo įgijo ir laikė šaunamąjį ginklą bei šaudmenis.

Bylos nagrinėjimo metu kaltinamieji savo kaltės nepripažino.

Teismas Ž. Razminą už tai, kad gamino, platino ir laikė dalykus, kuriuose niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų, nuteisė laisvės atėmimu 9 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams. Dėl kitų pareikštų jam kaltinimų priimtas išteisinamasis nuosprendis, neįrodžius, kad tokie nusikaltimai buvo įvykdyti. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė nesunkų nusikaltimą, ankstesnis teistumas išnykęs, buvo išplatintas didelis kiekis proklamacijų, o neapykanta buvo kurstoma dar ir internete.

O. Titorenko paskirta subendrinta 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė už abu jam inkriminuotus nusikaltimus. Bausmės vykdymas taip pat atidėtas vieneriems metams. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad jo veika dėl proklamacijų platinimo, atsižvelgiant į jų pagaminimo mastą, laikoma pavojinga. Be to, atsižvelgta ir į vyro sveikatos būklę.

G. Grabauskas išteisintas neįrodžius, kad kaltinamasis padarė nusikalstamą veiką. Teismas nuosprendyje pažymėjo, kad šio vyro namuose buvo rasti tik penki agitacinio turinio lapeliai, kuriuose niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų. Du iš jų Giedrius Grabauskas atnešė ir pareigūnams atidavė pats. Byloje nebuvo nustatyta, kad G. Grabauskas platino proklamacijas ar kūrė jų tekstus.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.