Pagrindiniai apdovanojimai METRAS 1/5 yra lygiaverčiai, jie paskirti šiems objektams ir kolektyvams:

Gyvenamasis namas Utrių kaime Klaipėdos raj. Autoriai: R. Adomaitis, R. Babrauskas, G. Natkevičius, V. P. Čiras - Už veržlų modernumą tyruose.

Europos aikštė, Prekybos ir Verslo centras „Europa”, Konstitucijos pr., Vilnius A. Ambrasas, D. Malinauskas, J. Petkuvienė, V. Adomonytė, R. Ambrasienė, D. Juškevičius - Už vieningą kompleksą.

UAB Lemora administracinis pastatas Kaune R. Raslavičius, N. Girčys - Už paprastą eleganciją ir pozityvų impulsą pramoninei teritorijai.

Perlaidojimo kolumbariumas Tuskulėnų rimties parke, Vilnius M. Šaliamoras, V. Čekanauskas, G. Karalius, A. Umbrasas, G. Umbrasas, l. Masliukienė, J. Balkevičius - Už simbolišką emocijų ir architektūros jungtį.

Ekraninis daugiabutis gyv. namas „Domino”, Žaliasis slėnis, Klaipėda L. Tuleikis, G. Balčytis, K. Vaikšnoras, J. Baronas - Už „riestą” idėją.

Šiemet žiuri vertinimas vyko dviem etapais. Pirmiausia pagal pateiktą medžiagą žiuri nariai atsirinko pretendentus į apdovanojimus, tada vyko į vietas, kur apžiūrėjo objektus gyvai. Kaip sakė žiuri narė Juratė Tutlytė, žiuri apvažiavo beveik pusę Lietuvos bei apžiūrėjo 20 objektų. Pamačius objektą, jo vertinimas dažnai keitėsi. Vienų „reitingas” leidosi, o kitų kilo. Tam įtakos turėjo konteksto suvokimas, detalių išbaigtumas, bendros pastato logikos suvokimas. Koncepciniai projektai buvo vertinami tik pagal architektų pateiktą medžiagą.

Pasak parodos kuratoriaus Dariaus Osteikos, ilgesnis ir nuoseklesnis žiuri darbas buvo vienas pagrindinių šiųmetinės parodos sumanymų. „Organizavome darbą taip, kad žiuri turėtų dvi dienas ir savo akimis pamatytų realizuotus objektus. Rezultatas pilnai atitiko lūkesčius – gavome ne tik vertinimus, bet ir išsamius komentarus, kuriuos greitu laiku pateiksime visuomenei.”

Paroda vyksta Lietuvos architektų sąjungoje, Kalvarijų 1, Vilniuje. Ji veiks iki lapkričio 31 dienos. Parodą organizavo Lietuvos architektų sąjunga ir Architektūros fondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją