Vienu nutarimu Seimas pritartų, kad Lietuvos edukologijos universitetas ir Aleksandro Stulginskio universitetas būtų prijungiami prie Vytauto Didžiojo universiteto. Šių aukštųjų mokyklų būtų prašoma iki kovo pateikti Seimui reorganizavimo planą ir sąlygas.

Prie VDU jungiamas LEU gruodį sulaukė antro neigiamo vertinimo iš eilės ir nuo liepos planuojama stabdyti jo vykdomas studijas. Šios aukštosios mokyklos studentai mokslus po reorganizacijos tęstų Vytauto Didžiojo universitete.

Nutarime taip pat būtų įrašyta, Lietuvos edukologijos universiteto studentams turi būti sudarytos sąlygos baigti studijas Vilniuje, o po reorganizavimo LEU valstybės patikėtas nekilnojamas turtas būtų perduodamas Vyriausybei.

Seimas taip pat apsispręs dėl Lietuvos sporto universiteto (LSU) prijungimo prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU). Sporto universiteto bendruomenė su tuo nesutinka ir nori išlaikyti autonomišką statusą.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė tvirtina, kad jungimu dar labiau bus sustiprintas biomedicinos mokslų potencialas, šios krypties universitetų vykdomos studijų sritys Kaune dubliuojamos.

Seime pritarus universitetų pertvarkai, galutiniai sprendimai bus priimti, kai parlamentas kaip steigėjas patvirtins reorganizuotų aukštųjų mokyklų statutus.

Pagal Vyriausybės siūlomą valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plana 14 šalies valstybinių universitetų pertvarkomi į devynis.