Tačiau ne dėl J. Borisovo kaltės, kaip to pageidavo I. Borisova – civilinę bylą išnagrinėjusi teisėja Daina Knezevičienė paskelbė, kad dar 1977 m. Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje sudaryta santuoka nutraukiama dėl abiejų sutuoktinių kaltės. Dėl šios priežasties teismas atsisakė I. Borisovai priteisti esą patirtą neturtinę žalą.

Dalinį sprendimą skyrybų byloje priėmęs teismas savo verdikto argumentų nedetalizavo, nes ilgą laiką vykęs procesas buvo paskelbtas neviešu ir buvo nagrinėjamas uždaruose posėdžiuose.

Rezoliucinę sprendimo dalį paskelbusi teisėja taip pat nurodė, kad po skyrybų I. Borisova pasilieka savo sutuoktinio pavardę.

Teismo sprendimas per 30 dienų dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Ar Borisovai jį skųs, neaišku – nė viena proceso šalių neatvyko išklausyti teismo priimto sprendimo.

Nors skyrybų procesas jau baigtas, tačiau byla toliau bus nagrinėjama teisme – sutuoktiniai nesutaria dėl turto dalybų. Dėl to į šią bylą kaip atsakovė yra įtraukta bendrovė „Geovika“, o trečiaisiais asmenimis įtrauktas SEB bankas, antstolė, bendrovės „Stamita“ ir „AIG Europe Limited“.

Pareiškimą nutraukti santuoką I. Borisova teismui pateikė dar 2013 m., bylos nagrinėjimas užtruko, nes ji keliavo per įvairias teismų instancijas – anksčiau Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo nutaręs, kad oficialiai kartu negyvenančių sutuoktinių skyrybos turėtų vykti Rusijos teisme.

Ši nutartis vėliau buvo panaikinta, nes kaip nurodė aukštesnės instancijos teismas, byloje surinkti duomenys rodo, jog Borisovai yra glaudžiai susiję su Lietuva, čia turi turto, gyvenamąsias vietas, gyvena jų sūnus (jį J. Borisovas taip yra padavęs į teismą) su šeima, turi verslo interesų.

Kad Lietuvoje būtų sprendžiamas skyrybų klausimas, nesutiko J. Borisovas, per savo atstovus teismui nurodęs, kad nei jis, nei jo sutuoktinė Lietuvoje nebegyvena.

Tuo metu I. Borisovos atstovai teismui aiškino, kad jos santuoka su J. Borisovu buvo sudaryta Lietuvoje, čia gimė vaikai, turintys Lietuvos pilietybę. Be to, moteris nurodė, kad pati yra Lietuvos pilietė, o jos sutuoktinis deklaravo gyvenamąją vietą Lietuvoje bei ieškinio pateikimo dieną turėjo leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Kaip jau DELFI skelbė, būtent I. Borisova buvo skyrybų iniciatorė – jos sutuoktinis Rusijoje su kita moterimi yra susilaukęs vaiko.

„Taip gyvenime būna, gyvenimas yra gyvenimas“, – anksčiau yra sakiusi I. Borisova.

Ji pažymėjo, kad kol kas jos oficialus sutuoktinis gyvena ir dirba Maskvoje, tačiau dažnai grįžta ir į Lietuvą.

J. Borisovo pavardė Lietuvos žiniasklaidoje buvo pradėta linksniuoti 2003-ųjų spalį, kai Valstybės saugumo departamentas generaliniam prokurorui įteikė pažymą, kad dėl tuomečio prezidento R. Pakso draugystės su verslininku kyla grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui, tačiau šis kaltinimas vėliau buvo atmestas.

Vis dėlto, buvo konstatuota, kad R. Paksas už suteiktą finansinę ir kitokią paramą J. Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę ir taip šiurkščiai pažeidė Konstituciją bei sulaužė duotą priesaiką.