Konkurse į profesinio mokymo centro vadovus N. Pileičikienė išrinkta iš keturių pretendentų, jos kandidatūrą prieš skyrimą į pareigas dar turi patikrinti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), pranešė ministerija.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras jau kurį laiką yra dėmesio centre dėl buvusios direktorės Laimutės Anužienės veiksmų. Ministerijos inicijuotas auditas mokymo centre nustatė įvairių pažeidimų: ministerijai užkliuvo L. Anužienės ir jos artimųjų gautas autorinis atlygis, be ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, suremontuotos centro patalpos Kaune padidinant jų plotą, pažeidžiant teisės aktus L. Anužienės išsinuomotas prabangus automobilis.

Tyrimą dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo centre atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Supainiojus interesus L. Anužienę jau pripažino Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. L. Anužienė iš centro atleista rugsėjį.

Spalį ministerija paskelbė, kad centras taip pat rinko neteisėtas rinkliavas iš studentų.

„Naujos vadovės laukia ypač sudėtingi darbai – reikia ne tik išvalyti ilgus metus besikaupusį mokyklos bėdų liūną, kuris vis veriasi naujais sluoksniais, tačiau ir užtikrinti skaidrią ir sėkmingą centro veiklą ateityje“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

N. Pileičikienė pastaruoju metu vadovavo VDU Studijų departamento Studijų kokybės skyriui, prieš tai ji buvo šio universiteto Karjeros centro vadovė. Išrinktoji mokyklos direktorė yra edukologijos mokslų daktarė. Nuo 2006 iki 2014 metų ji taip pat dirbo Studijų kokybės vertinimo centre – vadovavo kelioms dešimtims su jos moksliniais interesais susijusių projektų.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras yra didžiausia profesinio mokymo įstaiga Lietuvoje, joje mokosi beveik 4 tūkst. mokinių.