Šeimos nariams, slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ypač sunkiomis ligomis, išmoka iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų būtų pradedama mokėti nuo pirmosios slaugymo dienos ir mokama visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 364 kalendorines dienas.

Slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis, išmoka būtų mokama ne ilgiau kaip 180 kalendorinių dienų, skaičiuojant nuo pirmosios slaugymo dienos.

Pasibaigus minėtiems ligos išmokos mokėjimo terminams, toliau ligos išmoka už to paties vaiko, sergančio ypač sunkia liga ar sunkia liga, slaugymą būtų mokama ne ilgiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Projekte taip pat numatyta, kad slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ligomis, dėl kurių nustatytas sunkus neįgalumo lygis, ligos išmokos būtų mokamos ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Pagal projektą, ypač sunkių ligų sąrašą, kaip ir sunkių ligų sąrašą, tvirtintų sveikatos apsaugos ministras ir socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Šiuo metu sunkiomis ligomis sergančius vaikus slaugantys šeimos nariai socialinio draudimo išmokas gali gauti ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Antradienį po svarstymo už įstatymo pakeitimus balsavo 93 Seimo nariai, balsavusiųjų prieš nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras. Tam, kad jie būtų priimti, Seimas turės balsuoti dar kartą.