Prie vienuoliktą kartą organizuojamo Konstitucijos egzamino prisijungė beveik visos šalies bendrojo lavinimo mokyklos ir gimnazijos. Mokiniai rungėsi keturiose amžiaus grupėse: 1-4 klasių, 5-7 klasių, 8-9 klasių ir 10-12 klasių. Kaip jau įprasta, mažiausieji – 1-4 klasių egzamino dalyviai – į Konstituciją buvo pakviesti pažvelgti kūrybiškai. Minint 25-ąjį Konstitucijos gimtadienį pradinukams buvo pateikta užduotis nupiešti piešinį „Konstitucija, tavo gimtadienį švenčiu!”.

Kėdainių rajono Labūnavos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Jurgita Vaitiekūnienė Konstitucijos egzamine drauge su moksleiviais dalyvauja jau ketvirtą kartą: „Džiaugiuosi, kad vaikai noriai domisi savo šalimi ir jos valstybingumu. Stengiuosi mokiniams įskiepyti, kad gerai išmanyti Konstituciją, žinoti savo teises ir pareigas – kiekvienam piliečiui yra svarbu. Šis supratimas atsispindi ir mokinių linkėjimuose: Goda linki Konstitucijai kuo ilgiau ir gražiau gyvuoti, o jos klasės draugė Augustė Ginelevičiūtė ant piešinio parašė ne mažiau širdį virpinantį linkėjimą: „Ąžuolėli Lietuvos, auk, žaliuoki visados!“. Labai svarbu, kad jaunas žmogus didžiuotųsi savo kraštu, suvoktų, kad laisvė yra vertybė” – teigia pradinių klasių mokytoja.

Sveikinimų Konstitucijai negailėjo ir piešinių konkurse aktyviausiai pasirodžiusios Kauno „Dainavos“ progimnazijos mažieji mokiniai. „Konstitucija – taisyklės, kurias visi turi žinoti ir jų laikytis. Gimtadienio proga norėčiau palinkėti, kad visi žmonės laikytųsi taisyklių“ – savo mintimis dalinosi pirmokė Kamilė Reinikovaitė. Kita „Dainavos“ progimnazijos pirmokė Monika Acutė Konstitucijai linkėjo ilgo gyvavimo ir visuotinės pagarbos: „Konstitucijos reikia visiems jos laikytis. Labai svarbu, kad kiekvienas gerbtų ne tik žmones, bet ir aplinką“ – samprotavo Monika.

Jauniausiųjų dalyvių kategorijoje varžėsi 688 pradinukų piešiniai. Vertinimo komisijos atrinkti mokinių darbai skelbiami naujienų portale DELFI. Čia galima ne tik peržiūrėti kūrybiškiausius Lietuvos mokinių darbelius, bet ir balsuoti už labiausiai patinkantį. Daugiausiai DELFI skaitytojų simpatijų pelniusį darbo autorių, kaip ir kitus egzamino laureatus, spalio 25 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Įvertinkite mažųjų triūsą ir balsuokite: