Pastaruoju metu ikiteisminio tyrimo teisėju ir teismo pirmininkės pavaduotoju dirbęs G. Viederis iš darbo pasitraukė savo noru – dar rugsėjo viduryje jis prezidentei įteikė prašymą atleisti iš pareigų.

Jo atleidimui iš teisėjo ir teismo pirmininkės pavaduotojo pareigų praėjusį penktadienį pritarė Teisėjų taryba, o prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo G. Viederį atleido.

Kodėl G. Viederis pasitraukė iš pareigų, nepranešama.

Pasitraukti iš pareigų G. Viederis buvo nutaręs ir 2013 m. birželį, tačiau vėliau savo prašymą atsiėmė. Tuomet buvo kilęs skandalas, kai teisėjas nepatenkino prokuratūros prašymo ir pagal Europos arešto orderį sulaikytą vieną iš pagrindinių Europoje veikiančio organizuotų nusikaltėlių klano vadeivų Givį Gordeladzę paleido į laisvę. Jis iki šiol nesulaikytas.

Vėliau G. Viederis pripažino, kad suklydo paleisdamas įtariamąjį. „Geriau mokytis iš svetimų klaidų, bet pamokos iš savų klaidų išmokstamos geriau“, – sakė jis.

G. Viederis buvo pakliuvęs dar į vieną skandalą, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams išdavė leidimus krėsti naujienų agentūros BNS žurnalistus ir netgi įpareigojo atskleisti informacijos šaltinį.