Apie darželyje „Varpelis“ šlitinėjančią girtą 45 metų auklėtoją policijai trečiadienio popietę pranešė auklėtinių tėvai.

Viena moteris, atsitiktinai užėjusi į darželį per vaikų pietų miegą, suglumo radusi miegančius vaikus paliktus visai vienus. Pasižvalgiusi po darželį auklėtinio mama rado ir grupės auklėtoją. Ji vos stovėjo ank kojų.

„Iš išvaizdos oi baisiai atrodė. Akys išplaukusios, o Jėzau, baisiai atrodė,“ – sakė girtą auklėtoja
radusi moteris.

Kelias minutes moterys ginčijosi. Auklėtoja aiškino, kad gėrė kažkokių vaistinių lašelių. Tai auklėtinio mama nutarė kviestis policiją. Pareigūnai atvyko su alkotesteriu.

„Atvykę policijos pareigūnai patikrinti auklėtojos girtumą, rado ją grupėje. Iš pradžių moteris nesutikotikrintis, tačiau pareigūnai ją įkalbėjo pasitikrinti alkotesteriu. Jai nustatytas 2,55 girtumas. Sunkus girtumas,“- komentavo Šiaulių AVPK atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Po patikrinimo girta auklėtoja išplūdo ją girtą radusias auklėtinių mamas. Priekaištavo, kad šios visai neturi sąžinės.

Darželiui laikinai vadovaujanti Genovaitė Bogdanskaja sako, kad bandė aiškintis, kaip pedagogė darbo vietoje atsidūrė girta. Esą kolegės nieko nepastebėjo. Ji atvedė savo dukrą į kitą grupę, pasisveikino su kolege, bet ši dievagojosi jokio girtumo nei užuodusi, nei pastebėjusi.

Darželyje kalbama, kad auklėtoja pastaruoju metu skundėsi, jog turi šeimos problemų,
skiriasi su vyru, tai labai blogai jaučiasi. Ar ji prisigėrė dėl to, nekomentavo. Darželis net nežino, ar ji atėjo girta, ar prisigėrė kur pasislėpusi, kol vaikai miegojo.

Niekas auklėtojos daiktų neapieškojo.

Dabar ji nušalinta nuo darbo ir laukia, ką nutars darželio vadovės.

Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas lakoniškas. „Toks pedagogės poelgis
nedaro garbės visai pedagogų bendruomenei,''- sako Rimas Marcinkus.

Darželinukų tėvai pirštu beda ir į darželio direktorę, sako, nors girtų auklėtojų nepastebėję, bet kitų problemų vadovė nesprendžia. Tėvai sako, jaučiantys keistą darželio atmosferą - niekas iš kolektyvo, net tos pačios grupės auklėtojos padėjėja „nematė“ , kad kolegė girta ar vaikšto nešina
buteliu, kad grupėje tvyro kvapas, lyg užeigoje.

Kol girta auklėtoja, palikusi vaikus kažkur šlitinėjo, trejų metų auklėtiniai miegojo ir jiems nieko blogo nenutiko.

Bet darželinukų tėvai to nutylėti neketina. Per pastaruosius dešimtmečius net ilgamečiai švietimo darbuotojai nepamena, kad darželyje Šiauliuose kur nors prisigertų auklėtojos.