11 žurnalistikos studentų iš visos Lietuvos kartu su DELFI kolektyvu nusprendė parodyti savo gimtuosius miestus netikėtu kampu – kuris gi iš jų europietiškiausias, o kuriam dar reikėtų pasitempti? Tačiau vos kibus į darbus jaunųjų žurnalistų laukė netikėtumas: pristatyti savo gimtinę jie turi ne tik žiūrovams, bet ir miesto svečiams, kurie regi ne akimis, o širdimi.

Trys būsimos žurnalistės Gabija, Greta ir Beatričė Klaipėdos gėrybes ir privalumus atskleidžia neregių porai iš Vilniaus. Po gausybės nuotykių Smiltynėje ir ekstremalios žvejybos Kuršių mariose Andžėjus ir Vaida pagaliau pasiekia ir uostamiesčio centrą, o pirmasis sustojimas – Kultūros fabrikas, kur visą jaunimo iniciatyvos „Nematyta...“ komandą pasitinka lindyhopo mokytojai.

Greitai pramokę šio džiaugsmą ir meilę nešančio šokio judesių projekto svečiai sujaudino net visko mačiusius šokių studijos instruktorius.

Klaipėda garsėja ir savo sportininkais. Todėl miesto portretas nebūtų išsamus nepakalbinus ir vieno iš ryškiausių čia sportuojančių atletų Aurimo Didžbalio. Atvirame interviu prie pietų stalo aukščiausius apdovanojimus skinantis sunkiaatletis papasakos, kodėl kartais jis jaučiasi trapus kaip kiaušinis ir vengia net Jūros šventės.

Aurimas Didžbalis

O apie pačią šventę – jau kitoje paskutinėje laidoje iš ciklo „Nematyta Klaipėda“.