Į DELFI skaitytojo klausimą atsako advokato padėjėja Rasa Vaičekauskytė.

Remiantis Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 3.89 straipsnio 1 dalies 2 punktu asmenine sutuoktinių nuosavybe pripažįstamas turtas sutuoktiniui dovanotas ar jo paveldėtas po santuokos sudarymo, jeigu dovanojimo sutartyje ar testamente nėra nurodyta, kad turtas perduodamas bendrojon jungtinėn sutuoktinių nuosavybėn.

Šiuo atveju, jeigu žemės sklypo dovanojimo sutartyje nebus nurodyta, kad turtas perduodamas bendrojon jungtinėn sutuoktinių nuosavybėn, žemės sklypas bus laikomas asmenine sutuoktinės nuosavybe ir iš minėto žemės sklypo negalės būti vykdomas išieškojimas pagal sutuoktinio asmenines prievoles.

Rasa Vaičekauskytė
Pateikiamas teisininko komentaras yra bendrojo pobūdžio ir negali būti traktuojamas kaip individuali teisinė konsultacija. Dėl detalesnės informacijos kreiptis el. paštu: rasa@rasavaicekauskyte.lt.

Lietuvos teisininkų komentarus įvairiomis temomis publikuojantis pagrindinis naujienų portalas DELFI savo skaitytojams siūlo užduoti klausimus Jums aktualiais ir svarbiais klausimais – tikimės, kad profesionalių teisės ekspertų požiūris padės ne tik pasirinkti tinkamą problemos sprendimo variantą, bet ir suteiks žinių, kaip ateityje išvengti nemalonių rūpesčių. Savo klausimus „Klausk teisininko“ prašome siųsti elektroniniu paštu: teise@delfi.lt. Į aktualiausius klausimus bus atsakyta DELFI.