Apie tai tėvai tikina sužinoję tik rugsėjo 31-ąją – tuomet ši žinia buvo paskelbta mokyklos feisbuko paskyroje, tad griūva visi iki tol turėti planai.

Mokysis po pietų, neturės net valgyklos

„5-8 klasių vaikų tėvai buvo šokiruoti tik mokslo metų pradžios išvakarėse sužinoję, kad jų vaikai privalės mokytis popietinėje pamainoje, t.y. iki pusės šešių vakaro. Vaikams, kad neužsibūtų mokykloje iki išnaktų, pertraukos tarp pamokų trumpinamos net iki 5 min., o pavalgymui skiriama viso labo 10 min. pertrauka, priešingai nei numato visi normatyviniai aktai“, – DELFI pasakojo Vidas Vilkas.

Pasak jo, tėvai pasipiktinę, nes jų vaikai negalės užsiimti popamokine veikla. Be to, už kai kuriuos būrelius jie sumokėjo iš anksto.

„Jau nekalbant apie tai, kad daugelio tėvų vaikai būdavo vežami į mokyklą tėvams rytais važiuojant į darbus, o kas juos vežios dabar?“, – klausė pašnekovas.

Anot V. Vilko, galiausiai paaiškėjo ir tai, kad vaikai mokslų metų pradžioje net neturės valgyklos.

Darbus žada baigti tik lapkričio viduryje

„Rugpjūčio 31 d. dėl to įvykusio susirinkimo metu direktorius Tomas Jankūnas paaiškino, kad tokios situacijos priežastis – užsitęsę viešieji pirkimai, kuriuos organizavo Švietimo ministerija kartu su Vilniaus savivaldybe.

Paaiškėjo, kad sutartis darbams pasirašyta tik – 2017-08-16 d. ir darbai pagal sutartį numatyti baigti per 2 mėnesius, su papildoma galimybe juos pratęsti dar vienam mėnesiui. Taigi, jeigu viskas gerai, geriausiu atveju darbai bus baigti tik lapkričio 16 d.

Mokykloje konkursą laimėjusio rangovo darbininkai iš Ukrainos samdyti, darbe pasirodo apie 9 val, baigia darbus apie 16 val.

Kodėl už valdininkų klaidas ne laiku organizuojant konkursus, vėluojant pasirašyti darbų atlikimo sutartis turi nukentėti ne kas kitas, o niekuo dėti vaikai? Kodėl jie turi bėgioti tarp klasių vos per 5 minutes pertraukas, spėti pavalgyti vos per 10 min., prarasti galimybę ugdyti savo fizinius ir kūrybinius gabumus po užklasinėje veikloje?“, – klausė V. Vilkas.

Meras: akivaizdžiai susimauta su grafikais

Šią problemą savo feisbuko paskyroje įvardijo ir žurnalistas Vytaras Radzevičius. Anot jo, visos užklasinės vaikų veiklos tiesiog griūna.

„Kol Remigijus Šimašius giriasi susilaikymu ir dovanomis mums iš mūsų mokesčių, o miesto taryba dalija pinigus profesionaliems sporto klubams, Antakalnio progimnazijoje remontas užsitęsė iki mokymosi dvejomis pamainomis. Visos užklasinės vaikų veiklos griūna. Kiek suprantu, per viešuosius pirkimus visi galai veda į Vilniaus savivaldybę. Ar pasigirsit ir šiomis dovanomis miestelėnams?“, – klausė jis.

Į šią jo žinutę sureagavo ir pats Vilniaus miesto meras, sutikęs, kad tai – vieta Vilniuje, kur akivaizdžiai susimauta su grafikais.

„Taryboje visi sprendimai priimti jau pernai, o užduotis įvykdyti viešuosius pirkimus duota dar lapkritį. Apie pusantro mėnesio bus tikrai nepatogu. Atsiprašau tėvelių“, – feisbuke rašė R. Šimašius.

Mokysis dviem pamainomis

Savo ruožtu įstaigos tinklalapyje skelbiama, kad renovacija vėluoja dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų.

„Renovacijos metu keičiama elektros instaliacija, santechnika, vamzdynai, bus pertvarkytos persirengimo rūbinės, 5-8 klasių tualetai. Atsiprašome dėl nepatogumų, tikimės konstruktyvaus bendradarbiavimo“, – cituojamas švietimo įstaigos direktorius T. Jankūnas.

Čia taip pat pateikiama informacija, kad dėl vidaus renovacijos progimnazija laikinai nuo 2017-09-01 planuoja dirbti dviem pamainomis. Laikinai pirmoje pamainoje pradinukų korpuse mokysis 1-4 klasių mokiniai, o antroje 5-8 klasių mokiniai.

„Sudarysime visas sąlygas 5-8 klasių mokiniams lankyti muzikos, sporto mokyklas. Pagal sutartį renovacija gali užtrukti iki 2017 m. lapkričio mėnesio. Dalis pradinių klasių mokinių mokysis Antakalnio gimnazijos patalpose (Antakalnio g. 29). Pailginta dienos grupė bei dalis neformaliojo švietimo veiklų (būrelių) taip pat vyks gimnazijos patalpose. Kai kuriems 5-8 klasių mokiniams pamokos prasidės anksčiau (vyks 0 „nulinė“ pamoka), nes 1-4 klasių mokiniams ne visada yra 5 pamokos. Pamokų tvarkaraštį mokiniams paskelbs klasių auklėtojai“, – tikinama.