Kviečiame pažiūrėti, ar vilniečiai ir miesto svečiai žino, kokios politinės jėgos atstovų EP dirba daugiausiai.

Daugelį gatvėje pakalbintų žmonių toks žinių reikalaujantis klausimas sutrikdė. Vis dėlto, kai kurie iš jų tvirtai žinojo, kad EP narių daugumą 2014 metais išrinktame EP sudaro Europos liaudies partijos krikščionių demokratų frakcijos atstovai.

Dabartiniame EP dirba 214 šios frakcijos atstovų. Europos liaudies partijos frakcijai priklauso ir 3 EP nariai iš Lietuvos – Laima Andrikienė, Antanas Guoga ir Algirdas Saudargas.

Šiuo metu Europos Parlamente yra 7 frakcijos:
Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcija, Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcija, Europos konservatorių ir reformistų frakcija, Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcija, Europos vieningųjų kairiųjų jungtinė frakcija/Šiaurės šalių žalieji kairieji, Žaliųjų frakcija/Europos laisvasis aljansas ir Frakcija „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“.

Kaip ir bet kuriame kitame parlamente, jos atlieka svarbų vaidmenį darydamos įtaką Europos Parlamento sprendimams. Skirtingai nei kituose parlamentuose, EP politinės frakcijos jungia narius iš skirtingų šalių.