Teisėja iš Oklahomos, Robin Cauthron, pripažino, kad seksualiniai ryšiai su tuo metu 28 metų mokytoja 15-mečiui mokiniui sukėlė rimtą „emocinį sutrikimą“, dėl kurio jam priteisiamas žalos atlyginimas.

„Vaikinas pripažįsta, kad serga depresija, jaučiasi izoliuotas ir kaltina save dėl to, kas įvyko“, - sakė teisėja. „Jis patyrė pažeminimą, kai jo aplinkos žmonės jį viešai teisė ir kai nepažįstami žmonės jį atpažindavo ir klausdavo apie skandalą“, - sakė R. Cauthron.

28-erių mokytoja 2014 metais buvo apkaltinta 15-mečio seksualiniu išnaudojimu po to, kai policininkai ją pagavo viešbutyje su buvusiu mokiniu. Apklausos metu vaikinas išsidavė, kad romanas truko jau du mėnesius.

„Kelis kartus mylėjomės klasėje, mokytojos namuose. Taip pat ir pastoriaus - ponios Caswell tėvo - namuose“, - sakė vaikinas policininkams.

Šie susitikimai nesibaigė net tada, kai Jennifer Caswell metė mokytojos darbą Holiso vidurinėje mokykloje. Nors kaimynai nujautė, kad kažkas yra ne taip, policija negalėjo gauti pakankamai įrodymų, kad Caswell ir 15-metį gali sieti kur kas daugiau nei tiesiog draugiška pažintis.

Kai paauglys su motina išsiruošė atostogauti į Best Western viešbutį Misisipėje, buvusi mokytoja pamanė, jog jos atvykimas į tą patį viešbutį niekam nepasirodys įtartinas. Tačiau ji nežinojo, kad yra sekama policijos.

Pareigūnai į viešbučio kambarį įėjo tą akimirką, kai įtariamoji jame buvo su savo buvusiu auklėtiniu.

Moteris nuteista 15 metų kalėjimo.