Filmo „Aviatorius“ makiažo kūrėjas Moragas Rossas, už savo darbą įvertintas britišku „Oskaru“ BAFTA, šį rudenį siūlo prisiminti monachromines spalvas ir pasitelkti kontrasto principą.

Akys ir lūpos

Balti, sidabro ar plieno atspalvių kreminiai šešėliai sumaišomi su įvairiaspalviais biriais kremais – taip išgaunama daugybę atspalvių ir prigesinamas bent šiek tiek ryškesnis blizgesys. Pasak visažisto, visai nebūtina naudotis įvairiais šepetėliais. Šias makiažo priemones puikiai galima užtepti ir pirštais – rankų šiluma padeda geriau susimaišyti spalvoms. O lūpų dažus ar blizgesį makiažo specialistas siūlo išmėginti sodrių, burgundiško vyno ar prinokusių rudeninių uogų atspalvių.

Lyg susitarę kone visi madų namai rekomenduoja išryškinti akis. Norinčiosioms pakeisti nusibodusį įvaizdį „Clarins“ grožio specialistai siūlo išbandyti žalios ir violetinės spalvos šešėlius ar jų derinį, pamiršti klasikinius juodą ar rudą blakstienų tušus ir susigundyti violetiniu, mėlynu ar net baklažano spalvos. Ne tokioms ekstravagantiškoms moterims siūloma išmėginti irgi netikėtą derinį – pilkus, smėlio, šviesiai rudus akių šešėlius ir oranžinių ar ryškiai rožinių atspalvių lūpų dažus.

Aukso spindesys ar natūralumas

Natūralaus grožio gerbėjos irgi neturėtų jaustis pamirštos. „Prabanga ir miestas“ – tokį šūkį skelbia „Yves Saint Laurent“ mados namai. Elegantiška, moteriška, modernu – vėl sugrįžusi juoda spalva ir vis dar madingi rudi, smėlio atspalviai. Šių mados namų visažistai siūlo mėgautis po vasaros šiek tiek įrudusia sveika oda, bet kokius defektus ar nuovargio žymes paslėpti šviesą atspindinčia kremine pudra.

Moteriškumas ir jausmingumas – natūrali būsena ar pasitelkus kosmetines priemones susikurtas įvaizdis, kurio vos pastebimas, bet svarbus akcentas – rausvi ar šiek tiek avietinio atspalvio skruostai. Ir ryškios akys su smaragdo žalumos ar mėlynų šešėlių potėpiais. Ne naujiena, bet visą šaltąjį sezoną išliks populiarūs dienos ir vakaro makiažo aukso atspalviai – jie sušildys veidą vis pilkėjančių dienų fone.

Manikiūro naujovės

Vėl madinga prie lūpų dažų derinti nagų laką. Tačiau žymusis grožio specialistas M. Rossas primygtinai siūlo pabandyti atsisakyti įprastų ilgų nagų – trumpai kirpti, nepriekaištingai sutvarkyti ir gana ryškūs, be ryškaus perlamutrinio blizgesio turėtų patikti mėgėjoms ne tik įspūdingai atrodyti, bet ir patogiai jaustis. Kitos stiliaus kompanijos irgi siūlo trumpus nagus tiesiog nulakuoti bespalviu ar rausvų, pieno, kakavos atspalvių laku ir taip sukurti gaivaus natūralumo įspūdį.

Grožis vakare

Rudenį linksmybės iš lauko kavinių ir paplūdimių persikelia į klubus ir vakarėlius. Dirbtinėje šviesoje ir prietemoje galima sukurti ir netikėtus derinius. Juodai apvestos akys, padūmavę šešėliai ir šiek tiek spindinti pudra ir lūpų blizgesys. „Yves Saint Laurent“ visažistai siūlo vakare pabandyti naudoti dviejų spalvų blakstienų tušą: viršutines nudažyti įprasta juoda ar ruda, o apatines – šviesesnėmis skaisčiai žalia, violetine, mėlyna. Prie tokio makiažo priderinti auksu spindintys papuošalai ir aksesuarai – baigiamasis madingo šio rudens rafinuotos miestietės įvaizdžio akcentas.

Svarbiausia

Kad ir kokias naujoves siūlytų dekoratyvinės kosmetikos gamintojai ir pardavėjai, tačiau gerokai svarbiau nei įsigyti madingą priemonę – nepamiršti pasirūpinti savo oda. Vasarą išsausėjusią odą derėtų palepinti įvairiomis kaukėmis ir vietoj lengvo drėkinamojo kremo įsigyti dieninį ir naktinį. Tačiau čia jokių bendrų rekomendacijų ar mados tendencijų paisyti neįmanoma, nes odos priežiūra – individualus dalykas, ir naujus produktus rinktis reikėtų itin atidžiai. Juk ruduo – laikas, kai moteris gali atsikvėpti nuo karštos vasaros saulės ir pasiruošti žvarbiems žiemos orams.

Todėl šiuo metų laiku tinkamiausia apsilankyti pas kosmetologę. Ji įvertins odos būklę, patars, kokias priemones ar procedūras pasirinkti, nes šiuo metu itin palankus metas įvairiems grožio pokyčiams – nereikia slapstytis nuo intensyvių saulės spindulių ar baimintis žiemos lauko ir patalpų temperatūros kontrastų, kurie irgi nėra palankūs odai.