Šis vizitas skirtas pažymėti Estijos pirmininkavimo Europos Sąjungai pradžią. Pusmetį truksiantį pirmininkavimą Estija oficialiai pradės liepos 1 dieną.

Kaip pranešė Estijos vyriausybės spaudos tarnyba, D. Tuskas vizito metu susitiks su ministru pirmininku Juri Ratu. Jie aptars pasirengimą Estijos pirmininkavimo laikotarpiu vyksiantiems viršūnių susitikimams, taip pat migracijos, klimato kaitos ir gynybos klausimus.

D. Tuskas taip pat susitiks su Estijos prezidente Kersti Kaljulaid.

Europos Komisijos nariai susitiks su K. Kaljulaid, parlamento pirmininku Eiki Nestoru, parlamento komitetų ir frakcijų nariais, ministrais.

Svečiai dalyvaus šventinėje ceremonijoje, skirtoje pažymėti Estijos pirmininkavimo ES pradžią, taip pat koncerte Talino Laisvės aikštėje.

Ketvirtadienį Estijos vyriausybės posėdyje bus patvirtinta galutinė šalies pirmininkavimo ES programa.

Gegužę ministrų kabinetas patvirtino keturis svarbiausius pirmininkavimo prioritetus: atvira Europa su novatoriška ekonomika; saugi ir apsaugota Europa; skaitmeninė Europa ir laisvas duomenų judėjimas; įtraukianti ir stabili Europa.

Šie pagrindiniai prioritetai yra suskirstyti į 18 dalių. Iš viso numatyta priimti 80 teisės aktų projektų.

Prioritetų svarstymas vyko parlamentų komitetuose, visuomeniniuose renginiuose Estijoje ir Briuselyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)