Dabar sunkiai sergančių vaikų tėvai Valstybinio socialinio draudimo fondo pašalpą gali gauti ne daugiau kaip 120 dienų per metus, o socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė yra pasiūliusi, kad tokie tėvai galėtų nedirbti visus metus.

Nors Vyriausybės išvados projektą rengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlė apriboti tokios išmokos mokėjimą iki šešių mėnesių, posėdyje išvada pakoreguota.

„SADM siūlymas buvo trumpinti iki pusės metų, bet aš tikrai esu įsitikinęs ir džiaugiuosi, kad kabinetas tam pritarė, kad kalbant apie vaikelius, kurie serga tokio pobūdžio ligomis, tai yra ligos, kurios yra iš esmės išgydomos, mes tikrai galime pasidžiaugti labai aukštu Lietuvoje išgyvenamumo laipsniu kalbant apie tas ligas onkologines tarp vaikų, tai sudaryti sąlygas tėvams rūpintis vaikais visą laikotarpį (...), manau, yra mūsų valstybės pagrindinis uždavinys ir tikrai mes tam pritarėme“, – po posėdžio žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Vyriausybės posėdyje dalyvavusi R.Šalaševičiūtė sakė, kad per metus maždaug 30 vaikų diagnozuojama leukemija, limfoma ar navikai ir būtent tiek vaikų pagal jos pateiktas pataisas galėtų tikėtis tėvų slaugos visus metus.