Kalbėdama su verslo lyderiais Berlyne apie Prancūzijos prezidento siūlomas idėjas Vokietijos kanclerė pareiškė, kad „ekonominė euro zonos šalių sanglauda nėra patenkinama“. Jos teigimu, Vokietija būtų atvira „ekonominės vyriausybės“ idėjai siekiant sukaupti „geriausias praktikas“ skatinant darbo vietų kūrimą euro zonoje ir jos ekonomikos augimą.

„Mes, žinoma, galime apsvarstyti bendro finansų ministro galimybę, jeigu bus tinkamos aplinkybės“ ir jeigu bus tinkama pusiausvyra tarp rizikos, atsakomybės už skolas ir galios diktuoti politiką, sakė ji.

„Mes taip pat galėtume apsvarstyti ir euro zonos biudžeto idėją, jeigu bus aišku, kad tai tikrai sustiprintų ekonomikos struktūrą ir leistų įgyvendinti praktiškų dalykų“, – pareiškė Vokietijos vyriausybės vadovė.

Savo prezidentinės rinkimų kampanijos metu E. Macronas pasiūlė keletą euro zonos reformų idėjų ir pareiškė, kad euro zona negali toliau veikti taip, kaip dabar, siekdama susidoroti su augančiais protestais ir populizmu.

Jis pasiūlė sukurti specialų euro zonos biudžetą, atskirą parlamentą ir paskirti euro zonos finansų ministrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją