D. Karčinskas šiuo metu eina Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi galėdamas į šias pareigas pasiūlyti profesionalų teisininką, turintį puikių lyderio savybių, gebantį motyvuoti kolegas. Teikdamas šį kandidatą atsižvelgiau ir į tai, kad prokuroras už kompetenciją, platų akiratį yra labai gerbiamas ir vertinamas kolegų, o tai tikrai labai svarbu asmeniui, kuriam teks dalytis atsakomybe už efektyvų ir kokybišką gana didelio kolektyvo darbą,“ – savo pasirinkimą pranešime komentavo generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, D.Karčinskas siūlomas kaip dar vienas pavaduotojas. Šiuo metu generalinis prokuroras turi du pavaduotojus – Margaritą Šniutytę-Daugėlienę ir Žydrūną Radišauską.

D.Karčinskas darbą prokuratūroje pradėjo 1996 metais, jam yra suteiktas vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinis rangas.

1991 m. baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą ir įgijęs inžinieriaus specialybę, D.Karčinskas penkerius metus dirbo Teismo ekspertizės institute. Prokuroro karjerą Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje jis pradėjo 1996 metais, įgijęs teisininko kvalifikaciją Vilniaus universitete. Nuo 1999 metų D.Karčinskas dirbo Generalinėje prokuratūroje Valstybinio kaltinimo skyriaus prokuroru, vėliau – Baudžiamojo persekiojimo departamente. 2016 metais jis buvo paskirtas šio departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu. Prokuratūros įstatymas numato, kad generalinio prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas ne jaunesnis kaip 35 metų Lietuvos pilietis, nepriekaištingos reputacijos, mokantis valstybinę lietuvių lietuvių kalbą, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turintis ne mažesnį kaip dešimtis metų tarnybos prokuroru arba kito teisinio darbo stažą.

Iškilminga prokuroro pavaduotojo priesaikos ceremonija numatoma pirmadienį 13 valandą.