Gaminimo laikas: 1 val.

Porcijoje: apie 370 kcal

(4 porcijos)

700 g bulvių,
žalia saldžioji paprika,
2 mažos cukinijos,
šaukštas aliejaus,
100 ml grietinėlės,
250 ml pieno,
125 g lydyto sūrio su pievagrybiais,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

1. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustome griežinėliais ir paverdame pasūdytame vandenyje 5 minutes. Vandenį nupilame. Papriką supjaustome juostelėmis, nuluptas cukinijas - griežinėliais. Puode įkaitiname augalinį aliejų ir 5 minutes troškiname daržoves.

2. Į riebalais išteptą kepimo formą sluoksniais dedame bulves, cukinijas ir papriką. Grietinėlę pakaitiname su pienu ir įmaišome lydytą sūrį su pievagrybiais. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant daržovių. Kepame 200˚ C temperatūros orkaitėje 30 minučių.