Daugumai žmonių šis gegužės šeštadienis buvo įprasta diena, kuomet jie ėjo apsipirkti, žiūrėjo televizorių ar nusprendė ilgiau pamiegoti, o štai šiems mažiesiems, tai buvo diena, kurios jie nekantriai laukė visus metus. Tai diena, kuomet šie vaikai galėjo daryti tai, apie ką anksčiau tik svajodavo.

Šis renginys neskirtas vien tik labdarai, jo esmė glūdi geroje valioje ir žmonių norėjime praleisti laiką su vaikais ir padėti jiems pasijausti svarbiais ir parodyti, kad ir jie rūpi.

Dienos metu vaikai susipažino su Lietuvos ginkluotųjų pajėgų įranga, policijos, gaisrininkų darbu, stebėjo muitinės šunų pasirodymus, žaidė įvairiausius žaidimus, mėgavosi ledais ir skanavo dešrainius.

Lietuvos ginkluotų pajėgų kariai pristatė vaikams savo karinę techniką ir įrangą, surengė kliūčių ruožą, kurį reikėjo įveikti. Muitinės pareigūnai iš Lietuvos Respublikos Muitinės mokymo centro pademonstravo muitinės šunų gebėjimus.

Policijos pareigūnai iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atvyko policijos automobiliais su policijos įranga ir rodė vaikams, kaip jie juos saugo. Gaisrininkai ir gelbėtojai iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM atvyko su gaisrinės mašinomis, kurias buvo galima apžiūrėti iš arti.

Jungtinių Amerikos Valstijų kariai mokė vaikus žaisti beisbolą, o
amerikietiško futbolo komanda Vilniaus „Iron Wolf” mokė vaikus pagrindinių amerikietiško futbolo taisyklių.

Istorinės rekonstrukcijos klubas „Kovas” demonstravo vaikams viduramžių riterių aprangą ir ginklus, o taip pat parodė, kaip riteriai kaudavosi mūšiuose.

Ankstesniais metais vaikai turėjo galimybę susitikti su krepšininku Jonu Valančiūnu, futbolo žaidėjais, įvairių šalių ambasadoriais, muzikantais, susipažinti su žmonėmis iš įvairių šalių.

Kiekvienai metais renginį „Būkime kartu“ globoja kurios nors užsienio šalie ambasada ir tampa renginio šeimininkais. 2016 metais renginį globojo Airijos ambasada. Šiais metais globėjo pareigas vėl perėmė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada.

JAV ambasados, viešųjų ryšių skyriaus atstovė Heather Steil pasveikino susirinkusius vaikus ir savanorius bei palinkėjo visiems puikios dienos, bendravo su vaikais, o vėliau dalyvavo įvairiose renginio veiklose.

Kitų šalių ambasados taip pat visada remia ir palaiko „Būkime kartu“ iniciatyvą.

Veiklų buvo tiek daug, kad žinoma visi išalko. Vaikai užkandžiavo mėsainiais iš „Hesburger”, skanavo ledus ir saldumynus. Savanoriai paruošė pietums dešrainių, o viešbučiai „Radisson Blu Astorija” ir „Radisson Blu Lietuva” dovanojo vaikams milžinišką tortą.

„Vilnius International Club” yra ne pelno siekianti organizacija, kasmet šventei organizuoti suburianti gausias rėmėjų pajėgas.

Šiemet prie šventės organizavimo prisidėjo „Adlex”, „Admivita”, „Aviva”, „Baltoji varnelė”, „Bonum Wood”, DELFI, „Deloitte Lietuva”, „Dhanji Foundation”, „Hesburger”, „Ius positivum”, UAB „Jungent Lietuva”, „Norameda”, „Radisson BLU Astorija Hotel Vilnius”, „Radisson BLU Hotels & Resorts” ir Rasa Kulyčienė.