54 metų vyras „rinko maistą vietiniame vandens telkinyje“ Palumpoje, esančioje apie 353 km į pietvakarius nuo Darvino. Incidentas įvyko antradienio popietę, informavo oro greitosios pagalbos tarnybos „Careflight“ atstovas.

„Jam pavyko apsiginti nuo krokodilo, kuris buvo dviejų metrų ilgio – briaunagalvio krokodilo jauniklis“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Careflight“ atstovas Davidas Wheeldonas.

Sužeistasis, kurio tapatybė nenurodoma, buvo keletą kartų apkandžiotas ir „smarkiai kraujavo“. Visgi jis sugebėjo grįžti nuo Deilio upės ir paprašyti, kad kas nors nuvežtų jį į vietos medicinos centrą, sakė jis.

Vyrui buvo suteikta pagalba, o tada „CareFlight“ sraigtasparnis nuskraidino jį į karališkąją Darvino ligoninę. Dabar jo būklė yra stabili.

„(To vyro veiksmuose) nebuvo nieko neįprasta; tai yra gamtinis pavojus, egzistuojantis tūkstančius metų“, – pridūrė D. Wheeldonas.

„Jis žinojo, kaip elgtis, ir laimei ... bendruomenė pasirūpino, kad jam būtų suteikta reikiama pagalba“, – teigė jis.

Deilio upės apylinkėse krokodilai yra užpuolę žmonių ir anksčiau.

Praėjusiais metais krokodilas įkando į koją vienam paaugliui, kuris miegojo palapinėje, o prieš kelerius metus roplys sugriebė kitą vyrą, bandžiusį perplaukti upę.

1971 metais briaunagalviai krokodilai buvo paskelbti saugoma rūšimi ir jų skaičius smarkiai išaugo, o pastarojo meto užpuolimų virtinė vėl pakurstė debatus apie jų populiacijos reguliavimą.

Šios rūšies krokodilai gali užaugti iki septynių metrų ilgio ir sverti per toną. Jie dažnai sutinkami Australijos šiaurėje, kur vyrauja atogrąžų klimatas.

Kasmet Australijoje krokodilai nužudo vidutiniškai po du žmones.