„Niekas nebando paveikti rinkimų kampanijos Jungtinėje Karalystėje baigties“, – Europos istorijos muziejaus Briuselyje atidarymo užkulisiuose žurnalistams sakė A. Tajani.

„Kai sakoma, kad būti Europos Sąjungos nare yra ne tas pats, kas nepriklausyti ES, tai nėra nei ataka, nei blogas žodis“, – sakė A. Tajani.

T. May trečiadienį apkaltino Briuselį bandymu paveikti rinkimus „grasinimais Britanijai“ dėl „Brexit“ derybų, ES ir Londonui apsikeitus kirčiais dėl skyrybų sąlygų.

T. May savo salvę paleido bloko „Brexit“ derybininkui Micheliui Barnier perspėjus, kad derybos dėl Britanijos išstojimo iš ES nebus greitos ir neskausmingos.

Ministrė pirmininkė sakė, kad Europos Komisija savo poziciją toku metu griežtina „tyčia“, kad paveiktų birželio 8-osios rinkimų rezultatus.

Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio atstovas neteikė didelės reikšmės T. May komentarams, kuriuos priskyrė rinkimų kampanijos retorikai.

„Mes nesam naivūs. Žinome, kad Jungtinėje Karalystėje vyksta rinkimai“, – trečiadienį sakė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas.

„Mes čia, Briuselyje, labai užsiėmę savo politikos darbu, turime labai daug darbo, – sakė jis. – Trumpai (sakant), mes labai užsiėmę ir „nebreksinsime“ savo darbo.“